Trenurile intercity, rapid, accelerat si personal vor disparea. Tarifele vor fi modificate

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:59
3852 citiri
Trenurile intercity, rapid, accelerat si personal vor disparea. Tarifele vor fi modificate
Foto: agenda.ro

Pana la sfarsitul anului, ministerul Transporturilor va inlocui trenurile intercity, rapid, accelerat si personal, cu cele din legislatia europeana. In plus, tarifele biletelor vor fi modificate pentru a fi in concordanta cu noile grupe de trenuri.

"Pentru realizarea acestei prevederi care presupune transformarea celor patru categorii actuale de trenuri si anume: intercity, rapid, accelerat, personal in trenuri Intercity, InterRegio si Regio sunt necesare modificari legislative, modificarea reglementarilor si dispozitiilor profesionale in domeniu, precum si modificarea variantelor tarifare de vanzare si implicit a softului de vanzare", se arata intr-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, potrivit Mediafax.

Ordinul va intra in vigoare la 11 decembrie, cand va intra in vigoare viitorul mers al trenurilor.

Noile categorii de trenuri vor fi: Intercity (IC), care la randul lor se clasifica in Eurocity IC, Euronight IC, Intercity IC si Intercity Night, InterRegio (IR) - Interregio IR si Interregio Night si Regio (R) - Regio Express, Regio si Regio Urban/Suburban.

Trenurile Intercity Eurocity IC vor opera intre orase importante, in trafic intern sau international, iar cele Euronight vor circula in aceleasi conditii, insa pe timp de noapte.

Trenurile Intercity IC vor opera intre orasele importante, vor circula de regula ziua, incluzand destinatii internationale, cu o viteza medie de minimum 60 kilometri pe ora. Trenurile Intercity Night vor circula noaptea si vor oferi servicii suplimentare de transport cu vagoane dormit si/sau cuseta, iar viteza medie minima va fi de 55 kilometri pe ora.

Trenuri InterRegio vor opri in principalele gari si vor avea o viteza medie de 45 de kilometri pe ora. Trenurile InterRegio Night vor circula noaptea cu o viteza medie de minimum 40 km/ora si vor dispune de vagoane de dormit si/sau cuseta.

Trenurile de tipul Regio Express vor avea functia unor trenuri personale, pentru ca vor asigura transportul pentru arii geografice restranse, la o viteza de minimum 35 kilometri pe ora. De regula, acestea nu vor circula in intervalul orar 23:00 - 4:00.

Trenul Regio este de asemenea ca un personal, respectiv va opri in toate statiile si haltele, va circula cu viteza de minimum 35 km/ora, iar serviciul de clasa I nu va fi obligatoriu.

Trenurile de navetisti se vor numi Regio urban si Regio suburban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#trenuri intercity rapir accelerat, #tarife modificate trenuri , #tren