Un tren capabil sa atinga o viteza de 400 de km/ora a circulat in premiera luni (Video)

Luni, 26 Iunie 2017, ora 22:15
8078 citiri
Un tren capabil sa atinga o viteza de 400 de km/ora a circulat in premiera luni (Video)
Foto: Pixabay/tresdetres

Cel mai nou tren de mare viteza din China, denumit "Fuxing", capabil sa atinga o viteza de 400 de kilometri pe ora, a circulat pentru prima data, luni, pe o linie feroviara intre Beijing si Shanghai.

Trenul CR400AF a plecat din Gara de Sud din Beijing la ora locala 11:05 cu destinatia Shanghai. La exact aceeasi ora, trenul CR400BF a plecat din Gara Hongqiao din Shanghai in directia Beijing, informeaza Xinhua.

Linia Beijing-Shanghai este cea mai aglomerata ruta feroviara din China, fiind folosita de peste o jumatate de milion de pasageri in fiecare zi.

Noul tren de mare viteza este un vehicul de tip EMU (electric multiple units), poate sa atinga o viteza de 400 de kilometri pe ora si sa isi mentina o viteza constanta de croaziera de 350 de kilometri pe ora.

Trenul chinezesc include un sistem de monitorizare care incetineste automat vehiculului in cazul unor urgente si conditii de trafic anormale. Telemetria permite unui centru de control sa monitorizeze deplasarea trenului in timp real.

"Fuxing" ("Reintinerire") reprezinta o modernizare substantiala a trenului "Hexiehao" ("Armonie"). "Fuxing" este mai spatios, are o eficienta energetica mai mare, o durata de viata mai lunga si o fiabilitate mai buna.

"Trenul a fost in intregime conceput si fabricat in China. Detinem toate drepturile de proprietate intelectuala asupra lui", a declarat Lu Dongfu, manager general al China Railway Corp., compania care opereaza noul vehicul feroviar.

China a inceput sa lucreze la dezvoltarea unor trenuri de tip EMU in anul 2012, iar dupa trei ani, in 2015, primul ei vehicul din aceasta categorie a atins o viteza de 385 de kilometri pe ora. In iulie 2016, doua trenuri chinezesti EMU au trecut cu viteze de 420 de kilometri pe ora unul pe langa celalalt, circuland in directii opuse, pe doua linii paralele.

China detinea la sfarsitul anului 2016 cea mai ampla retea de linii feroviare pentru trenuri de mare viteza - 22.000 de kilometri, reprezentand aproximativ 60% din totalul retelei mondiale. Trenurile de mare viteza fabricate in China au fost deja achizitionate si de alte tari, precum Indonezia, Rusia, Iran si India.

Companiile chineze incearca sa gaseasca parteneri de afaceri si in Malaezia, Singapore, Mongolia, Marea Britanie, Statele Unite si in mai multe tari din Africa.

De asemenea, China va testa in curand trenuri cu conducere automata pe linia feroviara Beijing - Zhangjiakou.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tren mare viteza China, #tren mare viteza, #tren 400 km ora , #tren