Atentie turisti! Avertizare de calatorie pentru Arabia Saudita, Egipt si Kenya

Joi, 08 August 2013, ora 20:24
1877 citiri
Atentie turisti! Avertizare de calatorie pentru Arabia Saudita, Egipt si Kenya

Ministerul Afacerilor Externe a transmis trei atentionari de calatorie, joi, pentru trei tari din Orientul Mijlociu si Africa - Arabia Saudita, Egipt si Kenya.

Astfel, cetatenii romani care se deplaseaza in Arabia Saudita sunt informati asupra aparitiei virusului MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus), se arata intr-un comunicat remiz Ziare.com.

Persoanele care se deplaseaza pe teritoriul acestei tari sunt sfatuite sa mentina un nivel de igiena personala ridicat, sa evite consumul de alimente gatite necorespunzator, sa spele fructele si legumele inainte de a le consuma precum si sa evite contactul cu animalele.

Persoanele interesate pot accesa site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile http://www.insp.gov.ro/cnscbt/, rubrica Informatii utile.

Calatorii care dezvolta o afectiune respiratorie acuta semnificativa, cu febra si tuse sunt sfatuiti: sa reduca contactul cu alte persoane, pentru a evita imbolnavirea acestora si sa informeze personalul medical care insoteste grupul sau, in lipsa acestuia, serviciile locale de sanatate.

Persoanele care se intorc din pelerinaj sunt sfatuite ca, in situatia in care dezvolta o afectiune respiratorie acuta semnificativa, insotita de febra si tuse, in interval de doua saptamani de la intoarcerea de pe teritoriul Arabiei Saudite, sa anunte imediat medicul de familie si sa se prezinte la spitalul de boli infectioase.

De asemenea, MAE a transmis o atentionare de calatorie pentru Egipt, in legatura cu faptul ca demonstratiile de protest si violentele continua.

Se estimeaza ca in perioada 9 - 15 august 2013 se va inregistra cel mai ridicat nivel de risc de producere a unor ciocniri violente. Autoritatile egiptene au luat decizia de a dispersa demonstratiile care se desfasoara in Cairo, in districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya si cele din Giza, in zona Pietii Al Nahda, deoarece este posibil ca, in situatia in care protestatarii nu parasesc zonele respective sa se decreteze stare de urgenta si sa se impuna restrictii de circulatie.

MAE recomanda cetatenilor romani sa evite cu desavarsire zonele din preajma sediilor principalelor institutii guvernamentale si partide politice. De asemenea, se recomanda evitarea implicarii in orice fel de manifestatii.

Cetatenii romani care se afla in aceasta tara sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Egipt si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale, pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Incendiu urias pe un aeroport international

Totodata, a fost emisa si o avertizare de calatorie pentru Kenya, unde traficul aerian pentru cursele domestice si cargo pe aeroportul International Jomo Kenyatta din Nairobi a fost redeschis, dupa incendiul masiv de miercuri dimineata.

Autoritatile din Kenya informeaza ca se lucreaza la amenajarea terminalului de curse interne, pentru preluarea traficului International.

Persoanele care calatoresc in aceasta tara sunt sfatuite, in continuare, sa contacteze companiile aeriene si turistice inainte de plecare si sa urmareasca atentionarile de calatorie emise de Ministerul Afacerilor Externe.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#MAE avertizari calatorie, #MAE atentionari calatorie, #atentionare calatorie Egipt, #atentionare calatorie Arabia Saudita, #atentionare calatorie Kenya , #turisti