Avertismente de la MAE: Canicula in Spania, greva la Ryanair, dar si la Croatia Airlines

Miercuri, 08 August 2018, ora 08:31
2427 citiri
Avertismente de la MAE: Canicula in Spania, greva la Ryanair, dar si la Croatia Airlines
Foto: Facebook/Ryanair

Ministerul de Externe avertizeaza romanii care calatoresc in Spania, Belgia, Suedia si Croatia, ca in Andaluzia este avertizare de canicula, ca programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din Belgia si Suedia va fi afectat de greva si ca angajatii Croatia Airlines declanseaza, de asemenea, greva.

Cod portocaliu de canicula in Andaluzia

MAE informeaza intr-un comunicat remis Ziare.com ca Agentia Meteorologica de Stat spaniola - AEMET mentine avertizarea de canicula pentru provinciile Sevilla si Cordoba din Andaluzia, cu temperaturi de 40-42 grade Celsius.

Romanii pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Sevilla la: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070.

MAE recomanda consultarea paginilor http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://sevilla.mae.ro.

Greva la Ryanair

MAE informeaza ca, la data de 10 august, va avea loc o greva a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.

Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Belgia: +3223475338, +3223450040 si +3223441658.

Ministerul recomanda consultarea paginii de Internet http://bruxelles.mae.ro.

De asemenea, MAE informeaza ca, tot pe 10 august, este posibila declansarea unei greve a pilotilor companiei Ryanair, rezidenti in Suedia, cu afectarea sau anularea unor zboruri.

Informatiile sunt publicate de asociatia pilotilor de linie din Suedia, precum si de aeroportul Skavsta. In eventualitatea afectarii zborurilor, compania Ryanair va informa in mod individual si direct calatorii in cauza.

Pentru consultarea drepturilor pasagerilor transportului aerian, se recomanda persoanelor interesate sa consulte: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_ro.htm si sa citeasca, de asemenea, cu atentie, drepturile si conditiile inscrise in biletul de calatorie achizitionat.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Stockholm: +468205674.

MAE recomanda consultarea paginii de Internet http://stockholm.mae.ro.

Greva si la compania aeriana croata

Pe de alta parte, MAE transmite celor care vor sa ajunga cu avionul in Croatia ca Sindicatul pilotilor Companiei Croatia Airlines si Sindicatul personalului de deservire si auxiliar al Croatia Airlines au decis sa intre in greva pe o durata nelimitata, incepand cu 8 august 2018, ora locala 06:00 (ora 07:00, ora Romaniei).

Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croatia Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic.

MAE recomanda celor care urmeaza sa calatoreasca cu aeronave Croatia Airlines sa solicite informatii privind zborurile respective la agentiile companiei.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009.

MAE mai recomanda consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro.

In plus, ministerul aminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#greva Ryanair MAE, #canicula Spania , #turisti