Calatoria unor straini prin Romania: Locurile care i-au uluit (Galerie foto)

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 14:13
15917 citiri
Calatoria unor straini prin Romania: Locurile care i-au uluit (Galerie foto)
Foto: The Hindu

Calatoria unor jurnalisti straini prin tara noastra a fost una plina de surprize, dupa cum au descris-o chiar ei, spunand ca Romania este un loc incarcat de istorie si cultura.

Desi in tara noastra exista 25 de monumente incluse in patrimoniul UNESCO, turistii straini nu au avut timp sa le viziteze pe toate, insa au fost impresionati de bisericile de lemn din Maramures, manastirile din Bucovina si cetatea Sighisoarei.

"Sighisoara este o cetate medievala, chiar in mijlocul Romaniei, si se afla pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Datand din secolul XII, satul a fost atent conservat in starea sa initiala", arata reporterii intr-un material dedicat obiectivelor turistice din Romania si publicat pe The Hindu.

Acestia vorbesc si despre Salina Turda, "cel mai rece loc subteran din lume", pe care o numesc o atractie pentru orice vizitator. Ei au povestit cum au simtit racoarea din momentul in care au calcat pe prima treapta.

"Mina este surprinzator de bine pastrata si ofera chiar plimbari cu barca pe un lac subteran", au descris jurnalistii, care au vizitat si Castelul Bran, "palatul Contelui Vlad, un despot plin de cruzime, din a carui viata s-a inspirat Bram Stoker, creatorul personajului Dracula".

Jurnalistii s-au aratat incantati si de bisericile de lemn din Maramures, cele mai multe fiind construite in secolul XVII.

"Aceste biserici sunt caracterizate de turnuri inalte si inguste. Absolut totul, inclusiv acoperisurile, mobila si decoratiunile, este din lemn, cel mai mult din stejar", au mentionat ziaristii, spunand despre complexul Manastirii Barsana ca este "uluitor".

Unul dintre cele mai interesante obiective vizitate de acestia a fost Cimitirul Vesel din Sapanta.

"Ideea acestui spectacol ciudat ii apartine localnicului mestesugar Stan Ioan Patras. El a vrut sa transforme moartea intr-un prilej de bucurie si speranta. Astfel, in anii 1930, el a inceput sa sculpteze cruci inedite pentru cei decedati. Pe cruci se gaseste un portret al defunctului, alaturi de o anecdota amuzanta", mentioneaza sursa citata.

Jurnalistii straini sustin ca cei mai multi dintre romani nu vorbesc limba engleza, dar ca angajatii hotelurilor si ai magazinelor mai nimeresc cateva cuvinte. In ciuda acestui neajuns, oamenii sunt de treaba si saritori, "incercand sa ne ajute prin gesturi si cuvinte romanesti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#jurnalisti straini Romania, #straini Romania, #straini Castel Bran, #straini Cimitirul vesel , #turisti