Romanii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacantele de Revelion: Care au fost destinatiile preferate

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 14:37
5145 citiri
Romanii au cheltuit peste 40 de milioane de euro pe vacantele de Revelion: Care au fost destinatiile preferate
Foto: Arhiva Ziare.com

In jur de 155.000 de romani si-au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in crestere cu 7% fata de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei (34,4 milioane euro), cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor estimative anuntate marti de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

De asemenea, in strainatate au calatorit prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an, aproape 10.000 de romani, in crestere cu 22%.

Acestia au cheltuit in afara tarii, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane de euro, suma cu 23% mai mare fata de cea din anul anterior.

"Chiar daca sfarsitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice si sociale atat pe plan intern, cat si extern, acestea nu i-au mai afectat pe turistii romani la fel ca in anii anteriori, ceea ce a determinat cresterea circulatiei turistice in preajma sarbatorilor de iarna", a mentionat FPTR.

Destinatiile din Romania au continuat sa fie cele mai preferate, tendinta care se va pastra pe tot parcursul anului 2017, pe fondul turbulentelor internationale si a sigurantei pe care o ofera Romania ca destinatie de vacanta, sustin jucatorii din turism.

Peste 29.000 de romani au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in statiunile balneare, in crestere de 3,5%, fata de anul trecut. Cresteri s-au inregistrat si in Delta Dunarii, dar nu si pe litoral.

In continuare, cel mai mare numar de locuri vandute de Revelion se inregistreaza in turismul rural. Astfel, 55.000 de turisti au preferat sa-si petreaca noaptea dintre ani la pensiuni, in crestere cu 5% fata de anul trecut.

Cresteri s-au inregistrat si in zonele montane, unde 38.000 de persoane au optat sa-si petreaca vacanta de Revelion la munte, in crestere cu 5% fata de anul trecut.

Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei au platit peste 35.000 de persoane, in crestere cu 16% fata de anul anterior.

Cele mai cautate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brasov, Paltinis, Ranca, Straja, Calimanesti, Felix si zonele traditionale rurale Bran-Moieciu, Maramures, Bucovina.

Vacante la schi sau exotice

De asemenea, romanii care au ales sa isi petreaca vacanta de sarbatori in strainatate au avut de ales intre destinatii de schi si sporturi de iarna, pachete turistice de tip city-break in orase europene si destinatii exotice indepartate.

Cei mai multi si-au cumparat pachete pentru destinatii de schi si sporturi de iarna in Austria, Franta, Italia, Slovenia si Bulgaria.

Au aparut si destinatii noi de Revelion in preferintele turistilor romani, precum Bahamas, Jamaica, Australia, Africa de Sud, Vietnam, Dubai. S-a inregistrat un interes crescut pentru Republica Dominicana, Maldive, Singapore, Mauritius si Thailanda.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#cheltuieli vacanta Revelion, #vacante exotice Revelion , #turisti