Salina Turda, inclusa in pachetele turistice ale Romaniei

Duminica, 24 Martie 2013, ora 13:23
2525 citiri
Salina Turda, inclusa in pachetele turistice ale Romaniei
Foto: Arhiva

Salina Turda va fi inclusa in pachetele turistice cu care Romania se va prezenta la diverse expozitii, potrivit ministrului delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini.

Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Maria Grapini a efectuat saptamana trecuta o vizita la salina Turda, cel mai important obiectivul turistic din municipiu.

Tot saptamana trecuta, ministrul delegat a vizitat municipiul Mangalia pentru a vedea care este stadiul lucrarilor de pregatire a sezonului estival, desfasurate in statiuni.

Cu aceasta ocazie, Maria Grapini a avut o intrevedere cu reprezentantii administratiei locale si operatori din turism. In cadrul discutiilor, au fost abordate mai multe teme de interes pentru sudul litoralului, respectiv deblocarea proiectelor de infrastructura, reamenajarea si modernizarea falezelor, atragerea de sprijin guvernamental pentru proiecte de promovare a zonei, valorificarea turistica a lacurilor din Mangalia si statiuni, precum si rezolvarea, prin lege, a situatiei unitatilor hoteliere abandonate, din statiuni.

Pe durata inspectiei in statiuni, ministrul Maria Grapini a criticat aspectul cladirilor abandonate si a dat asigurari ca va ridica aceasta problema la nivelul Guvenului pentru gasirea unor solutii de repunere a respectivelor locatii in circuitul turistic.

De asemenea, la invitatia Consiliului Director al Clusterului Cluj IT, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a participat la o sedinta de lucru in care, printre subiectele principale aduse in discutie s-au numarat: gasirea de modalitati prin care ministerul sa ofere sprijin in derularea activitatilor care au loc in cadrul clusterului, precum si identificarea de programe si masuri promovate de catre ministrul Maria Grapini, de care sa beneficieze si IMM-urile ce fac parte din Clusterul Cluj IT.

Tot la Cluj, Maria Grapini a participat la evenimentul 'Raport asupra antreprenorului roman', unde a vorbit despre importanta afacerilor de familie in relansarea economiei locale. In cadrul conferintei si-a facut cunoscuta intentia de a face toate demersurile ca institutiile statului sa sustina capitalul autohton fara a se face insa o discriminare fata de companiile straine.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a vizitat si Targul de turism, Touristica, cel mai mare targ de profil din Transilvania, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai agentiilor de turism, pensiunilor, hotelurilor, reprezentantelor turistice din zona.

Maria Grapini a avut saptamana trecuta si o intalnire cu reprezentanti ai salariatilor firmei Mechel. Ea a preluat sesizarile salariatilor acestei companii pentru a le discuta cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Salina Turda obiectiv turistic, #Salina Turda turisti , #turisti