Guvernul vrea sa atraga turisti straini printr-un clip ...in limba romana: De la Dracula si zmei, la placeri si petreceri. Noi avem tot! (Video)

Luni, 18 Martie 2019, ora 11:24
4270 citiri
Guvernul vrea sa atraga turisti straini printr-un clip ...in limba romana: De la Dracula si zmei, la placeri si petreceri. Noi avem tot! (Video)
Foto: captura video

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a lansat, duminica seara, noul videoclip de promovare a zonelor turistice din tara noastra. Sub sloganul "Romania, o destinatie pentru 365 de zile de vacanta pe an", spotul are ca scop atragerea turistilor straini in tara noastra, insa este narat exclusiv in limba romana.

Pe parcursul a trei minute si 33 de secunde ne sunt prezentate, rand pe rand, majoritatea cliseelor despre tara noastra, in formulari ce par inspirate din compunerile din ciclul primar. Nu lipseste, bineinteles, din poveste nici "Contele Dracula".

"Aici visez ca plutesc. Peste munti, peste ape, peste culori, peste timp si anotimpuri, doar asa as putea cuprinde tot. Locul acesta exista si este viu, il simti cum vibreaza. Ti-ar placea Romania si romanii mei. Strazile incarcate de istorie au inspirat povesti si legende la gura sobei. Aici oamenii sunt inca o poveste, de spus oricand, si oricui.

Aici s-au nascut Contele Dracula, zmeii sau Fat Frumos si Ileana Cosanzeana. Ai putea sa te indragostesti de viata sanatoasa de la tara, de muzica si pofta noastra de viata".

Autorii n-au gasit nimic nepotrivit ca dupa aceste cuvinte, ilustrate cu imagini din viata la tara, oameni in costume populare si platouri cu branza, slana si ceapa, sa teleporteze privitorul direct pe mese, in club, langa tinere imbracate sumar ce se unduiesc si zambesc spre camera.

"Un amalgam efervescent de istorie, cultura si placere. Scufunda-te, suntem in inima Pamantului! Urca, suntem la inaltime. Iti zambim oricunde ne-ai intalni. Romania freamata! Descopera taramul petrecerilor si al festivalurilor de muzica electrizante", ne mai spune naratorul.

In clip apare si Ilie Nastase, primul nr. 1 mondial din istoria tenisului. "Te astept in tara mea. Pentru mine, Romania ramane nr 1", ii imbie si Nastase pe straini, tot in limba romana.

"Orasele sunt vii si colorate, pline de oameni si lumini. (...) Romania nu doarme si nu oboseste. (...) Noi avem tot, tu ai tot timpul. Viziteaza Romania!", conchide clipul, nu inainte de a prezenta si imagini cu Palatul Parlamentului, biserici fortificate, "manastiri incarcate de spiritualitate si castele inaltate pe un colt de piatra".

Ministrul Turismului s-a laudat, duminica seara, la Antena3, ca vor fi facute si versiuni mai scurte ale acestui clip. Nu a precizat insa nimic de versiuni in vreo limba straina.

Reactia romanilor: "Alo, doamna Dancila?"

Toate acestea au fost taxate dur de internauti pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului.

"Cine a filmat asta a fost un mare prost pus de comunisti! De ce nu au filmat sa promoveze cu spitalele moderne, cu padurile defrisate, cu autostrazile de mii de kilometri ce le-au facut timp de 30 de ani etc? Ce promovare se cheama asta? A fost mai frumos pe timpul lui nea Nicu'. Asta ce promoveaza ei e Romania lor, a politicienilor, nu a romanilor, fac asta pentru ei, nu va obositi sa le multumiti", este unul dintre comentarii.

"Se vorbeste despre bisericile fortificate si eu vad manastirile din Moldova. Se vorbeste despre castele si vad imagini cu cetati. Alo, doamna Dancila?", remarca un alt internaut.

Foarte multi se intreaba si cat o fi platit ministerul pe asemenea productie, evaluata de cei care lucreaza in domeniu in jurul sumei de 1.000 de euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#clip promovare romania Trif Turism , #turisti