O romanca de 13 ani a escaladat varful Mont Blanc

Joi, 08 Iulie 2010, ora 08:53
2661 citiri
O romanca de 13 ani a escaladat varful Mont Blanc
Foto: Adevarul

O eleva de 13 ani, din Deva, a reusit sa ajunga pe Varful Mont Blanc (4.810 m) impreuna cu tatal sau, la capatul unei ascensiuni de cinci ore si dupa o jumatate de an in care s-a antrenat acasa pentru a-si putea duce la indeplinire acest obiectiv.

Expeditia a durat 14 zile, iar Alexandra Marcu a ajuns pe Mont Blanc in prima zi din luna iulie, din grup facand parte si un prieten de familie din Franta. In ciuda oboselii si a frigului patrunzator, adolescenta a arborat, la capatul drumului, un drapel al Romaniei si un steag al Colegiului National "Decebal", liceul la care invata, in Deva.

Pregatirea ascensiunii pe Mont Blanc a necesitat doua antrenamente de adaptare si doar atunci cand au fost siguri de reusita, cei trei membri ai grupului si-au inceput urcusul pe Mont Blanc. Se intampla pe 1 iulie, la ora 3 dimineata, la o temperatura de minus 10 grade Celsius, chiar de ziua de nastere a tatalui fetei, Dan Marcu.

Grupul a ramas pe Varful Mont Blanc timp de 10 minute, interval in care s-au fotografiat cu drapelele Romaniei si Frantei. Pentru a-si linisti mama, fata i-a trimis un SMS in care confirma reusita si faptul ca toti cei trei alpinisti au ajuns cu bine. Apoi au coborat spre tabara de plecare, unde au poposit dupa alte doua ore si jumatate.

Alexandra Marcu este al doilea copil din Romania care a reusit sa escaladeze cel mai inalt varf din Alpi, dupa Crina Popescu, din orasul Rasnov. Daca va reusi sa stranga suficienti bani, adolescenta din Deva are de gand sa urce, la sfarsitul acestui an, pe Kilimanjaro, in Tanzania.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Alexandra Marcu, #romanca Mont Blanc, #eleva romanca Mont Blanc , #turisti