Partii bune de schi in Brasov si Predeal

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 12:47
2293 citiri
Partii bune de schi in Brasov si Predeal
Foto: agenda.ro

Desi unora le creeaza probleme, altora le aduce bucurie. Vorbim de zapada care a acoperit intr-un strat consistent si partiile din Poiana Brasov si Predeal. In Poiana stratul de zapada masoara pe majoritatea partiilor intre 20-30 de cm.

"Temperaturile scazute, din aceasta perioada, ne-au permis sa pornim tunurile de zapada, asa ca stratul de omat a crescut considerabil. 140 de monitori de schi sunt pregatiti sa ofere lectii, in acest weekend, doritorilor", a declarat Emil Farcasanu, seful instructorilor de schi din Poiana Brasov, potrivit Adevarul.

Conditiile sunt tocmai bune pentru practicarea sporturilor de iarna, insa incepatorilor le sunt recomandate partiile Bradul si Drumul Rosu, cu grad mic de dificultate. Pe partia Bradul stratul de zapada este de peste 30 de cm, pentru ca aici functioneaza, de cateva zile, si tunurile de zapada.

In Poiana Brasov, un echipament complet de schi sau snowboarding poate fi inchiriat cu 35-40 de lei, pentru adulti, si intre 30-35 de lei, pentru copii. Saniile se inchiriaza cu 10-20 de lei. Cei care vor sa ramana peste noapte la munte trebuie sa stie ca pretul unei camere, variaza intre 100 si 120 de lei, la pensiuni, iar la hotelurile de trei sau patru stele, cazarea costa intre 90 si 140 de euro.

Si in Predeal sunt conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna. In aceasta statiune stratul de zapada este in medie de 25 de centimetri. Exceptie de la regula fac partiile Clabucet, unde actioneaza si tunurile de zapada (30-35 cm).

Aici, pentru inchirierea unui echipament de schi sau a unei placi veti scoate din buzunar 20-30 de lei, pe zi, iar pentru o sanie 10-15 lei. In Predeal, sambata, va fi deschis cel mai mare patinoar din zona.

Cei care prefera zonele mai putin aglomerate, pot merge la Bran. In plus, aici preturile la cazare sunt ceva mai mici. Spre exemplu o camera dubla pote fi rezervata, pentru o noapte cu doar 80-100 de lei, la o pensiune de 3 margarete.

De vineri se schiaza si pe partia din Feleacu. Aceasta beneficiaza de un sistem de iluminat nocturn si este deschisa intre 10.00 - 21.00. De asemenea se poate schia si pe partia din statiunea Muntele Baisorii. Partia e dotata cu nocturna, iar teleschiul functioneaza zilnic, pana la ora 17.00.

In schimb, partia de la Marisel si cele doua partii amenjate la Dangau Mare nu sunt inca practicabile, din cauza stratului mic de zapada.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#partii munte sporturi iarna, #Poiana Brasov Predeal , #turisti