Peste 10.000 de turisti pe Valea Prahovei. Locurile de cazare, complet ocupate

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 18:55
2270 citiri
Peste 10.000 de turisti pe Valea Prahovei. Locurile de cazare, complet ocupate
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 10.000 de turisti vor petrece noaptea de Revelion pe Valea Prahovei, in statiunile Sinaia, Busteni si Azuga locurile de cazare fiind ocupate in totalitate, unele fiind rezervate cu cateva luni inainte de sfarsitul anului. Si in judetul Sibiu sute de unitati turistice sunt complet ocupate de Revelion.

Mii de turisti petrec Revelionul la munte, in statiunile de pe Valea Prahovei, iar multi dintre ei s-au cazat inca din 30 decembrie.

Conform reprezentantilor agentiilor de turism, la Azuga, Busteni si Sinaia gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate este de suta la suta. Pe langa turistii care vor petrece noaptea dintre ani la hotel, in vile sau pensiuni, pe Valea Prahovei au ajuns si proprietarii de case de vacanta, astfel incat numarul celor care petrec sfarsitul de an in statiunile montane din Prahova depaseste 10.000, sustin operatorii din turism.

Preturile vacantelor de Revelion in statiunile de pe Valea Prahovei sunt considerabil mai mari fata de cele din perioada Craciunului. Turistii care au ales pensiunile de doua sau trei stele au platit, doar pentru cazare, peste o suta de lei de persoana pe noapte. La costul cazarii se adauga cel al mesei si pretul mesei festive din noaptea dintre ani, care poate depasi o suta de euro de persoana.

Cei care au vrut sa petreaca Revelionul in unitati de cazare de lux au platit pana la o mie de euro de persoana pentru patru sau cinci nopti de cazare. Cu toate ca preturile practicate in hotelurile de lux de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele din orice statiune din vestul Europei, hotelierii nu au dus lipsa de clienti.

Iti petreci Revelionul la munte? Vezi unde se poate schia

Astfel, unul dintre hotelurile de lux din zona nu a facut publice tarifele pentru vacanta de Revelion pe site-ul hotelului, si nici pe portalurile de turism, reprezentantii unitatii de cazare spunand ca nu au nevoie de o astfel de publicitate intrucat, in general, au clienti fideli care rezerva locuri din timp pentru astfel de ocazii.

Sute de unitati turistice din judetul Sibiu, din zonele preferate de catre turisti - Marginimea Sibiului, Paltinis, Balea Lac, municipiul Sibiu - au fost complet ocupate pentru perioada Revelionului.

Unul dintre site-urile specializate in oferte turistice, unde au postat oferte pentru Revelion un numar de 259 de unitati de cazare din judetul Sibiu, anunta ca 221 de unitati au fost complet ocupate si mai sunt locuri doar la 38 de unitati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cazare munte Revelion, #cazare munte Sarbatori , #turisti