Presa britanica a gasit in Romania destinatia ieftina perfecta. Si nici n-are vampiri

Vineri, 11 August 2017, ora 11:41
8907 citiri
Presa britanica a gasit in Romania destinatia ieftina perfecta. Si nici n-are vampiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania, Transilvania, Sighisoara, Dracula. Toate au un numitor comun in luna vacantelor - turistii -, iar presa externa continua sa descopere cat de ieftina este o calatorie pe meleagurile noastre.

"O calatorie catre locul nasterii lui Dracula nu te va stoarce de bani, iar cetatea transilvaneana este perfecta pentru o excursie ieftina", scrie publicatia britanica The Spectator.

O caruta cu cal, strazi inguste pietruite, soarele care apune peste cetatea fortificata ce dateaza din secolul 12 - acestea sunt remarcate de autorul articolului, impreuna cu pretul mic al bauturilor alcoolice, de doar 3 lire pentru un ulcior de jumatate de litru de vin alb si rece.

Sighisoara este cunoscuta drept locul nasterii lui Vlad Tepes, cel care sta la baza legendei Contelui Dracula, personajul din secolului 19 al irlandezului Bram Stoker. Insa aceasta legenda este folosita drept unealta kitschoasa de marketing, care ii atrage pe turisti, noteaza autorul, care sustine ca orasul ofera mult mai mult decat atat si poate fi vizitat in doar doua zile.

Spre exemplu, din Turnul cu Ceas al orasului turistii se pot bucura de o priveliste panoramica a dealurilor inverzite din jur, iar la baza lui se afla o veche camera de tortura care, in mod ironic, le ofera turistilor un loc ferit de soare.

Sighisoara este numita de sursa britanica o "comoara a istoriei" si nu duce lipsa de locuri pentru a lua masa, iar ceea ce este grozav in legatura cu acest loc inclus in patrimoniul mondial UNESCO este faptul ca tot ce merita vazut sau facut se afla la mica distanta de piata orasului, acolo unde berea, asemenea vinului, este foarte ieftina.

Apoi, mai este Scara Scolarilor, celebra scara acoperita care initial avea 300 de trepte, dar din care au mai ramas acum 175. Urcusul duce la biserica din varf, ridicata de sasi, care au fost adusi in Transilvania in secolele 12-14, pentru a proteja regiunea si pentru a o dezvolta economic.

In articol, autorul face referire si la tuica, dar si la mancarea si cazarea foarte ieftine pentru puterea de cumparare a britanicilor.

In incheiere, despre Sighisoara se spune ca este una dintre putinele cetati fortificate locuite din Europa, intr-o parte relativ necunoscuta a continentului. Orasul este locul perfect pentru relaxare, o evadare cu buget redus. Si nici nu se zaresc vampiri, mai scrie The Spectator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sighisoara presa britanica, #Sighisoara destinatie ieftina, #Sighisoara casa Dracula, #turisti britanici Sighisoara , #turisti