Romania se face de ras in Elvetia: Explicatiile Autoritatii Nationale pentru Turism

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 20:23
6624 citiri
Romania se face de ras in Elvetia: Explicatiile Autoritatii Nationale pentru Turism
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan continua sa ceara demiterea conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), pentru modul dezastruos in care se prezinta Romania in acest an la cel mai mare targ international de vacante si calatorii din Elvetia, Fespo Zurich.

Europarlamentarul roman a sesizat, vineri, situatia de la targul de la Zurich, iar ANT a raspuns prin doua comunicate.

"ANT ne explica procedura tehnica, birocratica, prin care se stabilesc targurile la care se promoveaza Romania si ce planuri de intalniri pentru discutii are conducerea institutiei pentru viitor", scrie sambata Siegfried Muresan pe Facebook.

In comunicatul Autoritatii pentru Turism se arata, printre altele, ca "in economia participarii ANT la targurile de profil, prin ordin, s-a decis ca 22 de standuri sa fie de tip stand standard.

Conform normelor, standul standard este un stand amenajat de organizatori ce cuprinde toate facilitatile minimale necesare, la dimensiunile solicitate".

De asemenea, "in noua strategie de Marketing, Promovare si Reprezentare noul presedinte al ANT, doamna Anca Pavel Nedea, a alocat un spatiu important crearii unui stand unic amenajat renuntand astfel la standurile standard. Astfel a solicitat sprijinul Universitatilor de Arhitectura si Design din Romania pentru a transmite pana la data de 29 februarie a.c conceptul standului Romaniei, propus de catre acestia.

In planul de actiuni, standul unic amenajat se doreste a fi functional pentru targurile la care ANT va participa in a doua jumatate a anului 2016".

Al doilea comunicat ANT "spune si ca standul Romaniei de la Fespo Zurich a fost vizitat de '500-600 persoane zilnic' (or, stim ca o astfel de numaratoare nu se poate realiza) si ca printre vizitatori s-au aflat ambasadoarea Romaniei in Confederatia Elvetiana si Principatul Liechtenstein si directorul general al targului international Fespo Zurich".

In comunicatul ANT se arata ca "cererile consumatorilor de produse turistice se indreapta in special spre circuite educationale, culturale si de studiu. Transilvania si Delta Dunarii au fost cele mai cautate zone. Publicul elvetian a fost de asemenea interesat si de calatoriile in orase. Pentru a spori atractivitatea standului Romaniei, pe langa ofertele turistice traditionale, in stand s-au combinat traditiile si gastronomia romaneasca, astfel vizitatorii elvetieni au putut degusta cozonaci romanesti, vin si tuica autohtona".

Muresan concluzioneaza, "cu tot respectul pentru munca diplomatilor nostri si pentru cea a organizatorilor expozitiei", ca, "daca acesta este mesajul Autoritatii Nationale pentru Turism, vizita ambasadoarei Romaniei si a directorului general al targului la standul de promovarea turistica a Romaniei...", atunci nu poate decat sa fie si mai convins ca "este nevoie de demiterea intregii conduceri a ANT".

Europarlamentarul spune ca se astepta sa afle din aceste comunicate "care este strategia de promovare a tarii noastre in contextul in care destinatii turistice traditionale, precum Orientul Mijlociu, Marocul si Tunisia, sunt ocolite de turisti din cauza atentatelor si a gradului scazut de securitate. Ce fac autoritatile din Romania, o tara deosebit de frumoasa si cu un potential turistic de necontestat, pentru a maximiza aceasta oportunitate in conditiile in care este o destinatie sigura, in care turistii europeni pot sa calatoreasca fara pasaport si in care se poate ajunge foarte usor?

Ce fac concret autoritatile pentru a atrage cat mai multi din turistii care, din motive de securitate, renunta la destinatiile traditionale si cauta noi locuri unde sa-si petreaca vacantele si weekendurile? Chiar nimic?", se intreaba Muresan.

Se cere ancheta la ANT: Romania, la Targul de la Zurich, cu manechine hidoase si false costume traditionale

Siegfried Muresan s-a aratat vineri contrariat de felul in care Romania s-a prezentat in acest an la targul de turism de la Zurich, Elvetia, si a cerut demisia conducerii Autoritatii Nationale pentru Turism, precum si declansarea unei anchete.

"Incredibil! Sa fie acesta standul turistic al Romaniei la Fespo Zurich 2016, cel mai mare targ international de vacante si calatorii din Elvetia??? O masa cu 10 pliante la propriu, un afis si doua manechine hidoase din plastic imbracate in niste imitatii de costume populare, care nu au nimic, dar nimic in comun cu portul traditional romanesc???...", a scris pe Facebook Siegfried Muresan, precizand ca a gasit fotografiile din imagine pe Internet.

Ele reprezinta standul amenajat de ANT, adica de statul roman, la targul international Fespo Zurich 2016, organizat in perioada 28 - 31 ianuarie, stand care are doar 20 de metri patrati.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Siegfried Muresan demitere ANT, #Siegfried Muresan stand expo Romania, #Siegfried Muresan Romania expo Zurich , #turisti