Seful Asociatiei Agentiilor de Turism acuza Ministerul de Externe ca strica vacantele romanilor

Luni, 18 Iulie 2016, ora 10:44
7133 citiri
Seful Asociatiei Agentiilor de Turism acuza Ministerul de Externe ca strica vacantele romanilor
Foto: Hepta.ro

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, acuza Ministerul Afacerilor Externe ca le strica vacantele romanilor, prin mesajele transmise, care i-ar panica pe turisti.

Burcea este de parere ca romanii sunt speriati fara motiv, de fiecare data cand in lume are loc o situatie de criza, ultimul exemplu fiind cel din Turcia, unde vineri noaptea a avut loc o lovitura de stat.

Vineri noapte, pe site-ul MAE, a fost publicata o atentionare de calatorie privind Turcia: "Avand in vedere ca, potrivit informatiilor disponibile, aeroporturile internationale si alte cai de comunicatii din Turcia sunt momentan blocate, cetatenii romani care intentioneaza sa se deplaseze spre orice destinatii din Turcia in cursul zilelor urmatoare sunt sfatuiti sa isi reprogrameze calatoriile respective".

"Asta e o dezinformare, pentru ca niciodata nu au fost inchise toate aeroporturile. E de prost gust ca MAE nu face altceva decat sa spuna lucruri neadevarate de cate ori apar astfel de evenimente si sa influenteze deciziile romanilor. MAE trebuie sa calmeze, nu sa inflameze populatia", a spus seful ANAT, citat de Profit.ro.

In plus, acesta considera ca anuntul MAE este unul "prost".

"E prost anuntul lor de aseara (sambata seara - n.red.) si mi se pare un management prost la nivelul Ministerului de Externe. Nu doar ca ne afecteaza business-ul, dar o astfel de recomandare da peste cap zeci de mii de vacante. Dai peste cap programul la oameni, ii zapacesti de cap, ii innebunesti", a mai precizat Burcea duminica.

Nu in ultimul rand, acesta este de parere ca autoritatile romane trebuie sa linisteasca situatia, nu sa ii alarmeze pe turisti.

"Avem 7-8.000 de romani acolo, in Antalya si Bodrum, si ce facem, starnim panica? Noi, turoperatorii romani, avem circa 100 de ghizi acolo, care vorbesc cu oamenii si iau pulsul. Oamenii sunt bine, sunt la plaja, si in loc sa spuna ca vacantele se desfasoara normal, ei pun paie pe foc si se apuca sa spuna ca, aoleu...", sustine seful ANAT.

Situatia in Turcia s-a calmat, dupa circa 24 de ore de agitatie, adica in ziua de sambata, iar guvernul turc a anuntat ca miile de pucisti au fost capturati.

Mentionam ca toate celelalte tari din Uniunea Europeana, cu exceptia Austriei, Greciei si Italiei, au in vigoare avertizari de calatorie in ce priveste Turcia.

Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Polonia, Portugalia si Suedia sunt tarile ale caror ministere de Externe au actualizat aceste atentionari dupa data producerii loviturii de stat.

Pe de alta parte, in ciuda avertizarilor de la MAE care vizeaza securitatea cetatenilor, romanii care aveau vacante programate in Turcia nu s-au lasat intorsi din drum de violente.

61 de romani, printre care si 4 copii, au plecat sambata catre Istanbul cu prima aeronava care a decolat spre orasul turc si cu care au fost apoi repatriati romani blocati in aeroportul Ataturk. Totodata, alti 1.200 de turisti au plecat in cursul zilei catre destinatii precum Antalya si Bodrum, cu 7 curse charter.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sef ANAT avertizari MAE, #avertizari MAE Turcia, #turisti lovitura stat Turcia , #turisti