Straja, o statiune de familie, cu 12 kilometri de partie

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 15:30
3071 citiri
Straja, o statiune de familie, cu 12 kilometri de partie
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Statiunea montana Straja, din Valea Jiului, va deveni cea mai mare statiune montana de familie din Romania, cu partii a caror lungime va depasi 12 kilometri.

Este vorba despre un amplu proiect de amenajare a statiunii, care va demara in aceasta primavara si care are girul ministrului Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea.

Potrivit investitorilor din Straja, in viitor, se urmareste transformarea statiunii intr-una de familie, a oamenilor simpli, care la munte cauta peisaje pitoresti, aer curat si sa se recreeze.

"Am gasit o deschidere la actualul ministru, Elena Udrea, pe care nu am mai intalnit-o pana acum. Am adus-o pe doamna ministru la Straja si a vazut ce avem aici si ce vrem sa facem si a promis ca ne sustine. Vrem ca Straja sa devina o statiune primitoare cu oameni simpli dar cu bun simt. Pe de alta parte noi, cabanutarii, incercam sa-i multumim pe cei care vin la noi si sa ne caute cu placere. Asa am castigat foarte multi turisti", declara Emil Parau, investitor in Straja.

In noul proiect care va demara in Straja anul acesta, un accent deosebit se pune pe amenajarea de noi partii de schi, aici fiind prevazuta a fi amenajata o partie de schi de nu mai putin de 12 kilometri.

"Este vorba despre o partie de schi ce va pleca de jos de sub cabana veche si pana in varful Straja, adica pe o distanta de 12 kilometri. De asemenea, un alt traseu ce va fi amenajat este pe sub telescaun sa se poata schia pana jos in oras. La toate acestea se adauga tunurile de zapada pe absolut toate partiile de schi. Toate aceste proiecte indraznete le-am prezentat doamnei ministru Elena Udrea si am primit asigurari ca vom fi sprijiniti", mai spune Parau.

Pe de alta parte, oamenilor de afaceri care investesc in domeniul turismului in Straja li s-a cerut de ministrul Elena Udrea sa termine cu munca la negru si sa creeze locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#straja statiune familie, #partie Straja , #turisti
Comentarii
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
citind titlul ....va deveni o statiune de familie,in prima faza am crezut ca a fost cumparata de ridzy cu un dolar