Tari in care este periculos sa calatoresti daca esti femeie

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 13:52
10100 citiri
Tari in care este periculos sa calatoresti daca esti femeie
Foto: Business Insider

Alarmant de multe stiri despre atacuri sexuale asupra femeilor care calatoresc in diverse zone ale lumii tin, in ultima perioada, prima pagina a ziarelor.

Acest lucru nu inseamna ca femeile nu ar trebui sa viziteze diferite parti ale lumii, insa sunt necesare atat cunoasterea culturii locale, cat si masuri suplimentare de precautie, noteaza Business Insider, care a intocmit un clasament al destinatiilor perisculoase pentru turiste.

India

De la faimosul Taj Mahal si pana la croazierele cu barca pe rau, industria turismului din aceasta tara genereaza anual venituri de peste 17,7 miliarde de dolari.

Evenimentele recente (o turista din Elvetia a fost agresata sexual de un grup de localnici, iar o alta femeie britanica a sarit pe fereastra de teama de a nu fi violata) au dus ca incasarile operatorilor de turism sa scada, din luna decembrie a anului trecut, cu 35%.

Mai mult, un raport al organizatiei Human Rights Watch arata ca violentele asupra femeilor in India au crescut, inclusiv asupra celor cu disabilitati, in timp ce "guvernul trebuie sa investigheze acuzele cu privire la abuzurile sexuale savarsite in custodia politiei".

Brazilia

Rio de Janeiro este considerata una dintre cele mai populare atractii turistice din emisfera sudica, insa masurile de precautie ale femeilor ar trebui sa fie ridicate, in contextul in care o turista din Statele Unite ale Americii a fost violata, recent, in interiorul unei dube, in timp de prietenul sau era incatusat.

Trei suspecti au fost arestati in acest caz, insa Brazilia este cunoscuta pentru o cultura si istorie bazata pe dominatia barbatului asupra femeii si implicit a violentei sexuale, potrivit raportului Human Rights Watch.

Turcia

O multime de turisti viziteaza Turcia pentru siturile istorice din Istambul sau statiunile de pe litoral.

Insa violenta asupra femeilor reprezinta o problema majora in aceasta tara. Autoritatile primesc numeroase plangeri despre violentele impotriva femeilor, in special a incidentelor care implica violuri sub influenta drogurilor.

Politia si judecatorii au, de asemenea, un palmares negativ in a ajuta femeile care au solicitat protectie impotriva atacatorilor.

Egipt

Turismul genereaza 20% din valuta care intra in aceasta tara, insa numarul de turisti care viziteaza ruinele din tara din nordul Africii a scazut drastic in ultima perioada.

Scaderea numarului de turisti este, in mare parte, o consecinta a cresterii criminalitatii dupa revolutia din 25 ianuarie 2011, dar, de asemenea, si o urmare a hartuirii sexuale sistematice a femeilor si fetelor neinsotite pe strada.

Columbia

Industria turismului a crescut recent, dupa multi ani in care turistii au evitat constant aceasta tara afectata de conflicte civile.

Insa violenta asupra femeilor si fetelor ramane larg raspandita in Columbia, iar autoritatile au un palmares negativ in aplicarea legilor care au ca scop protectia femeilor.

De asemenea, cei care comit acte de agresiune sexuala sunt rareori adusi in fata justitiei in Columbia.

Guatemala

Guatemala are orase pitoresti precum Antigua si Panachajel, iar aproximativ 15% din populatie este implicata in turism.

Totusi, sistemul juridic din Guatemala abia controleaza infractiunile legate de bande si droguri, iar interesul este si mai scazut atunci cand vine vorba de violente indreptate asupra femeilor.

Astfel, numarul violurilor si agresiunilor sexuale a crescut cu 34%, in perioada 2008-2011, dar numai in unul din zece cazuri atacatorii au fost adusi in fata justitiei.

Mexic

Milioane de turisti calatoresc anual in siguranta in Mexic pentru a vizita statiunile sale si in orasele mari, iar guvernul din aceasta tara face un efort considerabil pentru a-i proteja.

Chiar si asa, in luna februarie a acestui an, sase femei, turiste spaniole, au fost violate in locuinta inchiriata din Aculpulco. Sistemul mexican de justitie esueaza insa de multe ori in a proteja victimele infractiunilor violente, in special femei si fete, din cauza coruptie raspandite la o scara larga.

Totodata, exista prevederi in legislatie care evalueaza gravitatea infractiunii in functie de "castitatea" victimei, iar femeile care raporteaza agresiunile sexuale sunt privite deseori cu lipsa de respect si suspiciune de catre autoritati.

Kenya

Kenya a devenit foarte populara pentru fauna si excursiile safari. Insa femeile care calatoresc in afara zonelor turistice traditionale ar trebui sa-si ia masuri de precautie suplimentare, in special pe insula Lamu.

Si Fondul Natiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei a lansat un raport care releva faptul ca "femeile de toate varstele, indiferent de educatie sau grupuri sociale, in mediul rural si urban sunt supuse violentei in Kenya". In aceasta tara, 83% dintre femei au suferit abuzuri fizice in copilarie si 61% in perioada de adult.

Bineinteles, exista si alte locuri pe glob periculoase pentru femei, cum ar fi zonele de conflict sau sfasiate de razboi, care devin nesigure pentru oricine le-ar vizita.

In aceste zone, populatia de sex feminin sufera din punct de vedere al conditiilor de sanatate, discriminare si acces limitat la resurse, practici culturale si religioase, violenta sexuala, trafic de carne vie si violenta, puncteaza Business Insider.

Toata lumea, femei si barbati deopotriva, ar trebui sa adopte masuri suplimentare de precautie in strainatate, subliniaza jurnalistii, care ii sfatuiesc pe turisti sa calatoreasca in grupuri cat mai mari posibil, sa arate si altora itinerariul si sa aiba incredere in propiul instinct atunci cand nu se simt in siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tari periculoase femei, #destinatii calatorie pericol femei , #turisti
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
DACA tot, To' arasi, "zice" Unii cum ca Bobulatiunea Lumii este ...