Udrea vrea sa atraga rusii pe plajele romanesti

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 21:27
5919 citiri
Udrea vrea sa atraga rusii pe plajele romanesti

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vrea sa aduca in Romania turistii rusi care ar fi optat pentru Egipt sau Tunisia, insa se tem sa mai mearga in zona din cauza conflictelor iscate.

"MDRT are in agenda actiuni de promovare a ofertelor turistice din Romania pentru romani, dar si programe de crestere a calitatii ofertelor si serviciilor autohtone din turismul autohton. In plus, intentionam sa atragem turistii din Federatia Rusa care doreau sa ajunga in Egipt si Tunisia pe segmentul", au declarat reprezentantii Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru Romania Libera.

Concurenta cu aceste tari va fi destul de grea pentru Romania, avand in vedere ca ofertele turistice din Egipt si Tunisia sunt foarte complexe si se axeaza pe un sezon estival de trei ori mai lung decat cel din Romania.

"Ofertele turistice ale Egiptului si Tunisiei au un profil determinat de pozitionarea geografica a acestora, sezonul estival in tarile mentionate fiind de aproximativ trei ori mai mare decat cel din Romania. Motivatiile de calatorie, atat in Egipt cat si in Tunisia, sunt categoric diferite fata de cele care definesc ofertele romanesti.

Pe termen scurt, cine era hotarat sa viziteze piramidele si sa faca o croaziera pe Nil, cu greu ar putea fi convins ca o solutie alternativa ar reprezenta-o turismul cultural din Romania si o croaziera pe Dunare", au adaugat reprezentantii Ministerului Turismului.

In prezent, ministerul Elenei Udrea continua campania de promovare a produselor turistice deja identificate si pentru definirea brandului turistic national.

"Pe termen lung, reorientarea turistilor dinspre Egipt si Tunisia spre Romania ar presupune un proces serios de cercetare de piata si decizie asupra unor programe de marketing si promovare concentrate exclusiv asupra bazinului principal al celor doua tari (desi in cazul Egipt, de exemplu, vorbim de unul dintre cele mai mari mixuri de piete furnizoare). Un astfel de demers se initiaza cand exista ipoteze cat mai consistente ca reorientarea ar putea avea succes, cu precadere atunci cand ofertele competitorilor sunt comparabile.

MDRT se va concentra in perioada urmatoare pe promovarea produselor turistice identificate deja in Master Plan si in procesul de definire a brand-ului turistic national, cu accent pe pietele primare si potrivit strategiei de implementare elaborate de expertii internationali", au mai spus reprezentatii MDRT.

In timp ce reprezentantii ministerului au un vis maret, specialistii sunt de alta parere si pariaza ca Turcia va fi marele castigator al "caderii" turismului din Egipt si Tunisia.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Udrea turisti rusi, #Udrea litoral romanesc , #turisti