Un urmas al lui Bram Stoker vine in Romania - va continua legenda lui Dracula

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 18:20
1966 citiri
Un urmas al lui Bram Stoker vine in Romania - va continua legenda lui Dracula
Foto: CNN

Dacre Stoker, stra-stranepotul lui Bram Stoker, autorul celebrului roman "Dracula", va veni in vizita in Romania pentru a realiza un ghid de calatorii. El va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuta, unde se va documenta pentru materialul sau.

Este prima vizita in tara noastra a unui urmas al lui Stoker, scriitorul care a starnit interesul pasionatilor de legende in legatura cu tara noastra, potrivit Mediafax.

"Datorita popularitatii romanului 'Dracula' al lui Bram Stoker, Romania a devenit o tinta pentru nenumarati turisti care vor sa vada si sa calce pe locurile care au legatura cu legenda faimosului vampir - Contele Dracula. Pana astazi, familia Stoker s-a abtinut sa se implice in aceste activitati.

Mitul lui Dracula, momeala pentru turisti. Grapini: Nu putem renunta la acest mit

Acest lucru se va schimba acum, cand stra-stranepotul Dacre Stoker face echipa cu autorul si fotograful olandez Hans Corneel de Roos", se arata intr-un comunicat al directorului hotelului-castel, Ana-Maria Muscar.

Materialul la care lucreaza cei doi se intituleaza "Dracula, Bram Stoker, ghid de calatorii", acesta urmand sa apara in curand pe piata. Autorii vor colabora cu site-uri de turism din tara noastra, unde vor lucra cu oameni cunoscatori ai legendei lui Dracula.

CNN: Din secretele Transilvaniei. Cum a ajuns Vlad Tepes cel mai faimos vampir din istorie (Galerie foto)

Cei doi vor vizita Romania in perioada 19-29 noiembrie, ei fiind insotiti de producatorul de filme al Travel Channel, Aaron Saagers, care va produce si o serie de documentare ce va insoti ghidul.

"Aditional Ghidului de calatorii, echipa produce o serie TV complementara, care va insoti calatoria lor. Ei vor explica de ce Bram Stoker nu a dorit sa faca legatura intre Contele Dracula si personajul istoric, Vlad Tepes. Proprietarii si managementul Hotel-Castel Dracula sunt onorati ca sunt colaboratorii autorilor in proiectul acestui ghid de calatorii si ca ii vor gazdui la Piatra Fantanele", se precizeaza in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#urmas Bram Stoker Romania, #Bram Stoker Romania, #Dracula Stoker Romania , #turisti