Vezi care sunt cele mai vizitate orase din Romania

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 10:50
3222 citiri
Vezi care sunt cele mai vizitate orase din Romania
Foto: expatforum.com

Numarul turistilor care au vizitat Capitala in primele sapte luni din acest an a crescut cu 15,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, Bucurestiul a detronat Constanta in topul celor mai vizitate orase din tara, cu 588.929 de turisti, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar , care a folosit datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).

"In Capitala au fost inregistrate putin peste un milion de innoptari in unitatile de cazare clasificate", potrivit reprezentantilor INS.

Au fost transmise date legate de numarul de turisti inregistrati in cele mai mari orase din tara, precum Bucuresti, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Nu au fost comunicate date legate de numarul de vizitatori din Sibiu, unul dintre cele mai importante barometre turistice ale Romaniei.

Fiecare turist care a ajuns in Bucuresti si-a rezervat una sau doua nopti de cazare in perioada ianuarie-iulie a anului acesta. Pe piata din Capitala sunt 12.400 de locuri in camere de hoteluri, iar cele mai multe camere, adica 66% din total, fiind clasificate la patru si cinci stele.

"Aproape 85% din clientii care s-au cazat in hotelul nostru sunt straini veniti in interes de afaceri. Nu au fost schimbari majore fata de anul trecut in ceea ce priveste durata medie de sedere, de 1,5 nopti, sau scopul vizitei", a declarat Cristina Nitu, director de marketing si de relatii publice al hotelului JW Marriott, cel mai mare hotel de pe piata romaneasca, dupa cifra de afaceri.

Daca cei mai multi turisti au ajuns in Bucuresti in interes profesional, Constanta se afla pe locul al doilea, insa pentru ca primeste turisti veniti in vacanta.

"Numarul sosirilor turistilor in unitatile de cazare s-a ridicat la 432.529 in primele sapte luni ale anului, in scadere cu aproape 16% fata de anul anterior", conform datelor INS.

Totusi, in perioada ianuarie-iulie, Brasovul a primit mai multi vizitatori. Astfel ca numarul sosirilor in unitatile de cazare clasificate s-a ridicat la 260.000 de persoane, fata de 243.000 in aceeasi perioada a anului trecut.

Cluj-Napoca si Timisoara au atras mai putini turisti in perioada ianuarie-iulie. In Cluj, numarul innoptarilor s-a ridicat la aproape 208.000, in timp ce in Timisoara la 270.000.

Iasiul a atras in primele sapte luni ale anului sub 100.000 de turisti, care s-au cazat in medie cate doua nopti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cele mai vizitate orase Romania , #turisti