Vom putea merge la munte si la mare dupa 15 mai? Orban da unda verde, Tataru spune ca nu!

Marti, 05 Mai 2020, ora 08:28
10179 citiri
Vom putea merge la munte si la mare dupa 15 mai? Orban da unda verde, Tataru spune ca nu!
Foto: George Calin/Inquam Photos

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, nu este de aceeasi parere cu premierul Ludovic Orban in ceea ce priveste excursiile la munte dupa data de 15 mai.

"Daca dam drumul la alpinism, la deplasari montane, inseamna ca se pot duce la munte", a spus Orban, luni seara, intr-o conferinta de presa.

Dupa interventia premierului, ministrul Tataru a precizat, insa, la TVR ca "nu se va putea merge la munte sau la mare in regim de agrement".

Desi din 15 mai se vor ridica unele restrictii, nu este vorba si despre acest gen de relaxare.

"Noi contam mult pe spiritul civic. Daca o data cu libertatea de miscare individuala, vedem ca nu avem focare in aceste locuri putem sa ne gandim la extinderea relaxarii si in alte zone. Deschidem muzeele, care sunt spatii inchise pentru ca acolo se poate controla fluxul.

In aer liber nu se poate, de aceea, parcurile sunt inchise. Nu se va putea merge la munte sau la mare in regim de agrement. Sunt acele iesiri cu scop precis. Nu putem pleca in cele doua saptamani de dupa 15 mai", a precizat Nelu Tataru, pentru postul national.

Daca nu putem merge la munte sau la mare, intrebarea ramane: de ce se deschid hotelurile si pensiunile, asa cum a subliniat premierul Orban.

"Se deschid cabinetele stomatologice, saloanele, frizeriile si hotelurile vor fi deschise. Nu vor fi sub restrictii dupa 15 mai (hotelurile - n.red.), ci la cafenele, restaurante si baruri", a subliniat clar premierul luni seara.

Ludovic Orban a confirmat ca vor fi permise deplasarile montane, dar a precizat ca, in lipsa restaurantelor, turistii isi vor bea cafeaua "din termos", totul cu respectarea celorlalte masuri in vigoare privind distantarea sociala.

"Deplasarea in afara localitatii va fi permisa pentru mai multe motive, pe care le consideram intemeiate - serviciu, la rude, deplasari la activitatile agricole; daca dam drumul la alpinism, la deplasari montane, inseamna ca se pot duce la munte.

Va exista o anumita relaxare in circulatia in afara localitatilor. Va creste cererea pe unitatile de cazare. Recunosc ca zona de restaurant, bar, cafenea e o zona unde se socializeaza, dar punem pe prim plan sanatatea", a mai spus Orban.

Citeste si Petitie si solutii pentru permiterea turismului montan: Nu inseamna liber la gratare, iar riscul de contaminare e minim

Amintim ca Romania va iesi din starea de urgenta incepand cu 15 mai, conform unui anunt facut luni de presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Orban Tataru mergem munte mare , #turisti