Zeci de romani blocati pe aeroportul din Lisabona, tot din cauza TAP Portugal

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 07:51
3633 citiri
Zeci de romani blocati pe aeroportul din Lisabona, tot din cauza TAP Portugal
Foto: Arhiva Pixabay

Cateva zeci de turisti romani sunt blocati pe Aeroportul din Lisabona de miercuri seara, dupa ce cursa aeriana care trebuia sa ii aduca la Bucuresti a fost anulata. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca are in atentie acest caz si ca o parte dintre cetatenii romani urmeaza sa plece cu "alte curse aeriene alternative".

De asemenea, alte cateva zeci de persoane care ar fi urmat sa plece joi dimineata de la Bucuresti spre Lisabona au aflat in aeroport ca zborul a fost anulat.

Cursa aeriana Lisabona-Bucuresti apartinand companiei TAP Portugal urma sa decoleze din capitala Portugaliei miercuri seara, in jurul orei 24:00, insa turistilor li s-a spus ca zborul va fi amanat. Ulterior, ei au aflat ca zborul a fost anulat, neprimind explicatii legate de motivele acestei situatii.

"Sunt familii cu copii mici, nu am primit explicatii, au spus doar ca nu au zboruri pentru Romania. Nu ne-au asigurat cazare si nimic pe parcursul noptii", a spus, la Antena 3, unul dintre pasagerii care si-au petrecut noaptea in aeroportul din Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi dimineata, ca Ambasada Romaniei in Portugalia are in atentie situatia romanilor si ca o echipa consulara s-a deplasat la aeroport, in cursul noptii, pentru discutii cu reprezentantii companiei aeriene si cu cetatenii.

"Misiunea diplomatica romana monitorizeaza cazul si mentine contactul neintrerupt cu compania aeriana si cetatenii romani, acordand asistenta consulara necesara", adauga Ministerul de Externe.

De asemenea, cursa aeriana TAP Portugal care trebuia sa plece joi dimineata de la Bucuresti catre Lisabona a fost anulata. Cursa era programata sa decoleze de pe Aeroportul "Henri Coanda" la ora 07:00, dar pasagerii au aflat in aeroport ca zborul a fost anulat.

Un incident similar a avut loc la sfarsitul lunii august, cand peste 100 de turisti romani au fost blocati doua zile in Lisabona, dupa ce compania portugheza TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anuntat atunci ca o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, in urma gestionarii acestei situatii.

Citeste mai multe despre situatia de acum o saptamana:

Zeci de turisti romani, blocati in Lisabona: Zborul a fost anulat fara explicatii - Reactia MAE

Turisti romani blocati la Lisabona: Tudose va rechema consulul, desi ANAT i-a multumit pentru implicare

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#romani blocati Lisabona TAP Portugal , #turisti