Discuta LIVE cu ministrul Muncii despre majorarile salariale din 2011

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 11:00
1928 citiri
Discuta LIVE cu ministrul Muncii despre majorarile salariale din 2011

Tv Ziare.com va invita sa intrati in dialog, joi, incepand cu ora 17.30, cu Ioan Botis, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea proiectul Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si despre proiectul de Lege privind aplicarea acestui act normativ in anul 2011.

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului pe Legile salarizarii bugetarilor.

Potrivit declaratiilor facute imediat dupa sedinta de guvern, atat de premierul Emil Boc, cat si de ministrul Ioan Botis, salariile bugetarilor se vor majora anul viitor cu 15%, procent care se aplica la salariu de baza din luna octombrie a acestui an.

Desi oficialii guvernului declara ca salariilor vor creste cu 15%, in realitate bugetarii isi vor recupera doar 11,25% din cei 25% pierduti in urma masurilor de austeritate adoptate in vara.

De ce s-a optat pentru majorarea cu 15% a salarilor diminuate si nu pentru inapoierea a 3/5 din banii luati in vara?

Cat de sustenabila, dar mai ales echitabila este actuala forma a Legii salarizarii unitare in sectorul bugetar? Cate erorile produse in sistemul public in ultimii 20 de ani corecteaza ea si ce alte nedreptati aduce cu sine?

Cum s-au facut corelatiile intre meseriile din mediul privat si cele din sectorul public, astfel incat acestea din urma sa-si aiba corespondent in prima categorie?

Pentru a afla raspunsunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 17.30.

Daca nu puteti participa la discutia LIVE, lasati intrebarile dumneavoastra sub forma de comentarii la acest material, iar ministrul Ioan Botis va va raspunde in timpul emisiunii.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Botis, #TV Ziare com, #asumare raspundere legea salarizarii, #crestere salarii 2011 , #tv ziare.com