Inca un urs a murit accidentat, pe o sosea din Mures: "A mai fugit 10-15 metri si dupa aceea a cazut"

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 23:56
10067 citiri
Inca un urs a murit accidentat, pe o sosea din Mures: "A mai fugit 10-15 metri si dupa aceea a cazut"
Foto: Facebook / Observator de ursi

Un urs in varsta de aproximativ 5 ani, care cantarea circa 250 de kilograme, a fost omorat, luni seara, pe Drumul National 13A, in zona localitatii Ghindari, dupa ce a fost lovit de o masina, motiv pentru care prefectul judetului Mures, Mircea Dusa, a convocat la fata locului Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si factorii responsabili in astfel de situatii.

"In ultima perioada avem foarte multi ursi care coboara in zonele locuite, in perimetrul localitatilor, pe caile de acces, am avut incidente grave cu doua persoane ucise de urs. In aceasta seara am fost alertati prin sistemul 112 ca un urs a fost lovit de o masina pe drumul national dintre Targu Mures si Sovata, spre iesirea din comuna Ghindari.

Am convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si intr-un timp record am fost prezenti in localitate, inclusiv medicul veterinar din localitate si medicul veterinar de la DSVSA. Am convocat medicul care detine arma cu tranchilizant pentru a o folosi la nevoie. Pana am ajuns la fata locului medicul a constatat decesul ursului, dar apreciez faptul ca membrii Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si cei care au atributii in astfel de situatii au fost prezenti intr-un timp foarte scurt la fata locului pentru a urma procedurile prevazute de lege in aceasta situatie", a declarat Mircea Dusa.

Prefectul a spus ca in ultima perioada pe raza judetului Mures cinci ursi au fost loviti de masini si de fiecare data s-a intervenit prompt.

"Am avut cinci accidente pe drumurile nationale si pe drumurile judetene din judetul Mures. Cinci ursi au fost loviti de catre masini, de fiecare data s-a intervenit, am avut o situatie mai deosebita cu acel urs care nu era pe drumul national, ci era intr-o poiana, dupa ce a fost lovit de o masina, la Lunca Tecii, dar si in aceasta situatie, dupa interventii repetate la Ministerul Mediului, am primit in aceeasi zi autorizatia de extragere si dupa constatarea facuta de medic, ca prezenta leziuni foarte grave care ii pot pune in pericol viata, a fost extras dupa ordinul de la ministrul Mediului si autorizatia de la APM Mures", a aratat Mircea Dusa.

Soferul masinii, Attila Szabo din Miercurea Ciuc, a declarat presei ca se deplasa spre casa si ca, desi nu rula cu viteza, intrucat stia ca in zona respectiva mai coboara ursul, a vazut animalul doar in momentul in care l-a lovit.

"Mi-a aparut ursul in fata fara sa am timp de reactie, nu am mers cu mai mult de 50 km/h, nu am avut timp nici sa ma sperii. A mai fugit 10-15 metri si dupa aceea a cazut. Animalul are 250 de kilograme. (...) A aparut asa de brusc, aveam masina pe contrasens cu farurile aprinse si am observat doar cand l-am lovit. Paguba mea e cam de 1.000 de euro aproximativ", a declarat soferul masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#urs omorat accident sosea Mures , #urs