Ministrul de Interne confirma: Un sef din Politia Sibiu a dat ordin ca ursul sa fie calcat cu masina (Video)

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 14:11
8061 citiri
Ministrul de Interne confirma: Un sef din Politia Sibiu a dat ordin ca ursul sa fie calcat cu masina (Video)
Foto: captura YouTube / Nova TV Medias

Ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a precizat ca exista o responsabilitate in ce priveste decizia finala de a impusca ursul ratacit pe strazile Sibiului care ii revine seful Politiei Municipiului Sibiu.

Mai mult, Tudorache a confirmat ceea ce politistul Marian Godina povestea saptamana trecuta, si anume ca seful Politiei le-a dat ordin agentilor de la fata locului sa calce ursul cu masina.

Ministrul a precizat ca, in urma verificarilor, aceste inregistrari au ajuns la Parchet.

Vezi ce alte declaratii a facut ministrul de Interne despre cazul ursului impuscat in Sibiu

Amintim ca vineri politistul Marian Godina a povestit pe pagina sa de Facebook ce a auzit de la colegii din Sibiu despre acest caz, precizand ca, dupa parerea sa, "ursul a fost ucis de prostia speciei umane."

"Ursul circula pe o strada cu o masina de politie pe urmele lui, foarte aproape de el. Politistii au auzit pe statie indemnul unui sef care tipa ca ars: 'Intra cu masina in el! Da peste el! Intra in urs!'. Noroc ca au fost mai destepti decat seful lor si nu au facut asta", a scris Godina pe Facebook, precizand ca toate convorbirile de pe statiile radio raman inregistrate.

Cat despre decizia ca ursul sa fie impuscat, politistul spune ca nu exista niciun motiv sa se intample asta, atat timp cat animalul intrase intr-o curte inchisa.

"La un moment dat, ursul a patruns intr-o curte ce avea poarta deschisa. Masina de politie a ajuns acolo si unul dintre politisti a avut ideea buna de a bloca poarta cu masina de politie. Acum, ursul nu mai avea unde sa se duca. Trebuia doar sa vina un nene cu arma aia cu tranchilizant si sa-l nimereasca. Si a venit. A pus arma la ochi si a tras. Ursul a cazut imediat si politistii de acolo s-au bucurat, avand un sentiment de bucurie ca totul s-a incheiat cu bine.

Apoi, unul dintre politisti s-a dus la cel care a tras si l-a intrebat:

-E normal sa ii curga asa mult sange?

-Da, normal.

-Pai si in cat timp isi revine?

Omul s-a uitat mirat la politist.

-Cum adica sa-si revina? Pai eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glont. Nu-si mai revine.", mai povesteste Godina.

Amintim ca ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Sibiu dupa ce premierul Dacian Ciolos a cerut vineri ca pana luni sa aiba rapoarte complete de la toate institutiile implicate.

Sambata seara, aproximativ 100 de persoane au protestat, in Piata Universitatii din Capitala, fata de modul in care a decurs operatiunea autoritatilor din Sibiu soldata cu uciderea animalului. Inainte, fusese organizat un protest, vineri seara, si la Sibiu.

O autopsie a animalului a stabilit ca acesta avea 5 - 6 ani si ca era perfect sanatos.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#urs impuscat Sibiu ancheta, #politie calcat masina urs Sibiu, #Godina reactie urs impuscat Sibiu politie , #urs