Seful Politiei din Sibiu demisioneaza: M-au amenintat ca imi rapesc copiii si vor pati ce a patit ursul

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 23:40
15384 citiri
Seful Politiei din Sibiu demisioneaza: M-au amenintat ca imi rapesc copiii si vor pati ce a patit ursul
Foto: Captura video Digi24

Seful Politiei Municipale Sibiu, comisarul Cristian Negru, care a dat ordinul ca puiul de urs ratacit prin oras sa fie impuscat, a anuntat luni seara ca demisioneaza.

"La interventia de la Sibiu, prioritatea echipelor a fost salvarea vietii oamenilor si in subsidiar cea a vietii animalului, desi s-a dorit tranchilizarea.

Ma retrag de la conducerea Politiei Municipiului Sibiu si ma pun la dipsozitia organelor de ancheta", a declarat Negru intr-o conferinta de presa, potrivit Digi24.

Seful Politiei Municipale Sibiu a precizat ca a luat aceasta decizie dupa ce a fost amenintat ca familia sa va fi supusa la acelasi tratament ca si ursul.

"Iau decizia in contextul amenintarilor primite in ultimele 12 ore, la adresa familiei - a sotiei si a copiilor. Am primit un telefon anonim in care mi se spunea ca o sa mi se rapeasca copiii si ca vor fi supusi la acelasi tratament ca si ursul. In 18 ani de activitate nu am fost amenintat ca in ultimele 12 ore", a declarat Cristian Negru.

Anterior, el a scris, intr-un comentariu la o postare pe un grup creat de politistii sibieni pe Facebook, ca isi asuma responsabilitatea pentru uciderea ursului, dar nu si vinovatia.

"Eu am luat decizia de a impusca animalul si imi asum, inclusiv in cadrul dosarului penal. Imi asum responsabilitatea, nu vinovatia. (...) Am fost doar doua - trei minute cu inspectorul sef (comisarul sef Tiberiu Ivancea - n.red.) in auto, chiar inainte de a ajunge pe strada Lunga. Ulterior m-am intrebat de ce nu i-am pasat responsabilitatea. Sunt destul de matur sa imi asum.

Daca era un politist in masura sa ia o decizie, eu eram acela. Eu am participat de la inceput la interventie si in continuare cred ca a fost decizia corecta. (...) Se sanctioneaza actiunea singurei structuri care a avut reactie, dar este total ignorata lipsa oricarei reactii din partea celorlalte institutii", a scris Cristian Negru.

Reactia comisarului a venit dupa ce ministrul de Interne, Dragos Tudorache, a precizat ca exista o responsabilitate in ce priveste decizia finala de a impusca ursul ratacit pe strazile Sibiului, iar aceasta ii revine sefului Politiei Municipiului Sibiu.

Mai mult, Tudorache a confirmat ceea ce politistul Marian Godina povestea saptamana trecuta, si anume ca seful Politiei le-a dat ordin agentilor de la fata locului sa calce ursul cu masina. Ministrul a precizat ca, in urma verificarilor, aceste inregistrari au ajuns la Parchet.

Ministrul de Interne, despre cazul ursului impuscat: Jandarmeria sa preia astfel de cazuri. Nu exista cadru legal in Sibiu

Amintim ca ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Sibiu dupa ce premierul Dacian Ciolos a cerut vineri ca pana luni sa aiba rapoarte complete de la toate institutiile implicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#urs ucis Sibiu, #sef politie Sibiu , #urs