Un barbat a fost atacat de un urs in centrul orasului Baile Tusnad

Joi, 12 Iulie 2018, ora 18:08
8193 citiri
Un barbat a fost atacat de un urs in centrul orasului Baile Tusnad
Foto: Arhiva Pixabay

Un barbat este internat in spital dupa ce a fost atacat de o ursoaica insotita de trei pui, in timp ce se plimba cu cainele in zona garii CFR, situata intr-o zona centrala a orasului Baile Tusnad.

Joi, barbatul a povestit cum animalul i-a sfasiat tricoul si l-a zgariat pe piept.

Potrivit unui comunicat de presa trimis, joi, de Consiliul Judetean (CJ) Harghita, un nou atac de urs a avut loc in Baile Tusnad, la Gara CFR, care se afla la 100 de metri de primarie.

"In seara zilei de luni, un localnic din Baile Tusnad care isi plimba cainele in zona garii CFR, in plin centrul orasului, a fost atacat de o ursoaica cu trei pui", se arata in comunicat.

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a vorbit, joi, cu victima, despre circumstantele in care a avut loc atacul. Szabo Istvan este internat, de trei zile, la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean, la Sumuleu-Ciuc.

"Luni seara am scos cainele la plimbare pe drumul care duce de la gara la strada principala, cand a sarit in fata mea o ursoaica cu trei pui. Ursoaica s-a retras putin, eu am luat in brate cainele si dintr-o data aceasta a sarit la mine si m-a zgariat in zona pieptului, a sfasiat si tricoul de pe mine. Si asta in Baile Tusnad! Este infricosator de mare numarul de ursi aici", a spus barbatul, potrivit comunicatului de presa.

La randul sau, presedintele CJ Harghita a anuntat ca joi a semnalat din nou Ministerului Mediului ca exista mari probleme in judet si trebuie intervenit de urgenta.

"In cursul saptamanii trecute ministerul mediului a aprobat planul de actiune pentru conservarea populatiei de urs, iar daca se respecta cele asumate, in decursul unui an ministerul trebuie sa elaboreze sistemul de despagubire a victimelor omenesti. Consider ca este un important pas inainte, iar eforturile depuse in cursul anului trecut si al acestui an si-au adus si isi aduc roadele", a spus presedintele consiliului judetean.

Vezi si Atacul ursilor - cum ne ferim de ei

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#barbat atacat urs baile tusnad, #persoana atacata urs , #urs