Un barbat din Harghita a murit dupa ce a fost atacat de un urs

Vineri, 22 Martie 2019, ora 16:56
6097 citiri
Un barbat din Harghita a murit dupa ce a fost atacat de un urs
Foto: Arhiva Ziare.com

Un tanar de 35 de ani a murit, vineri, dupa ce a fost atacat de un urs, in zona localitatii Criseni, din judetul Harghita.

Barbatul a intrat in stop cardio-respirator in timp ce era transportat cu ambulanta la spital si nu a mai putut fi resuscitat.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat ca barbatul avea multiple plagi muscate pe torace si membrele superioare si leziuni in regiunea cervicala, iar incercarile echipajului de pe ambulanta de a-l resuscita nu au dat rezultate.

"A intrat in stop cardio-respirator in ambulanta, s-a incercat resuscitarea, chemasem si un elicopter SMURD, dar din pacate pacientul a decedat", a spus dr. Peter Szilard.

Reprezentantul Asociatiei de Vanatoare "Hubertus" din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat ca tanarul, impreuna cu alti trei barbati, a mers cu caruta in padure sa aduca pamant pentru flori. La un moment dat, pe drumul de intoarcere, la marginea padurii, barbatul a coborat si a fost atacat din senin de un urs.

Fazakas Attila banuieste ca este vorba de o ursoaica, exemplare care sunt mai agresive in aceasta perioada, intrucat au pui pe care ii protejeaza.

Potrivit sursei citate, populatia de ursi din zona este foarte mare, iar Ministerul Mediului aproba putine dintre solicitarile de omorare transmise de asociatia de vanatoare.

"Avem o populatie foarte mare, nu stiu cui trebuie o populatie atat de mare sa ajunga sa ne manance pe noi. Asta e inceputul, ursii au iesit din iernare si vor fi atacuri ca avem o populatie foarte mare. (...)

Anul trecut s-au recoltat doar doi ursi, pe doua fonduri de vanatoare din zona, avem in gestiune 24.000 de hectare. Populatia este exagerat de mare. Nu numai omul e in pericol, ne mananca si capriorii si cerbii. De cativa ani buni nu primim cota de recolta, primim unul sau doua exemplare, care este nimic, e egal cu zero, o picatura in mare", a mai declarat Fazakas Attila.

Acesta a spus ca se va patrula in zona, pentru a se incerca identificarea exemplarului si se va solicita Ministerului Mediului autorizatie pentru impuscarea ursului.

Barbatul ucis de urs isi crestea singur cele doua fiice minore, era beneficiar de ajutor social si lucra ca zilier la oamenii din sat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#barbat omorat urs Harghita , #urs