Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ursul din Dambovita va fi capturat - Rovana Plumb: Femeia ranita e o ruda

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 17:55
2484 citiri
Ursul din Dambovita va fi capturat - Rovana Plumb: Femeia ranita e o ruda
Foto: Arhiva

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sambata, ca femeia din judetul Dambovita atacata de un urs este ruda cu ea si a precizat ca mandatul de capturare a ursului va fi eliberat intr-o aproximativ o ora, nefiind exclusa chiar si posibilitatea ca animalul sa fie turbat.

"Ramane pe seama specialistilor sa constate care vor fi demersurile urmatoare capturarii. (...) Acum s-a constituit un cordon de protectie si se incercuieste zona respectiva, se imprejmuieste astfel incat sa nu mai avem astfel de situatii", a precizat Rovana Plumb, la Realitatea Tv.

Ministrul Mediului a mai spus ca femeia atacata de urs ii este ruda si ca spera ca aceasta nu este in stare grava.

Ursul din Dambovita loveste din nou: A facut trei victime

"Eu voi pleca in zona, pentru ca este chiar in comuna mea, pentru a vedea exact despre ce este vorba. Nu voi pleca de acolo pana cand nu se rezolva problema, pana cand lumea nu este in siguranta. Am dat ordin sa fie mobilizate toate dispozitivele necesare si, de maine, vor fi verificate, prin Inspectoratele Teritoriale Silvice, toate fondurile de vanatoare in asa fel incat sa nu avem probleme", a explicat Rovana Plumb.

O femeie din judetul Dambovita a fost ranita de un urs, sambata, intr-o localitate din apropierea celei unde un barbat a murit, in cursul diminetii, dupa ce a fost atacat de un urs, transmite corespondentul NewsIn.

Conform primelor informatii, femeia se afla cu vacile la pascut, intr-o livada de pruni, in apropierea unui parau. Incidentul s-a produs in satul Dealu Mare, din comuna Buciumeni, in apropiere de comuna Pietrosita, unde s-a produs primul incident.

Femeia ranita a fost gasita de un cioban, care a dus-o in brate pana la stana si apoi a sunat la 112. Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dambovita a mers in zona si a transportat-o pe femeie, cu o targa improvizata, pana la un drum, unde astepta o ambulanta. Autosanitara nu putea ajunge in zona unde se afla femeia din cauza terenului accidentat.

Potrivit primelor informatii, femeia are 57 de ani si a fost ranita la gat, abdomen si maini.

In cursul diminetii de sambata, un barbatul in varsta de 71 de ani a murit, in comuna damboviteana Pietrosita, dupa ce a fost atacat de urs, in timp ce culegea prune intr-o livada.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Dambovita, Raluca Florescu, a declarat ca batranul se afla cu inca trei persoane intr-o livada, la cules de prune, in momentul in care animalul s-a napustit asupra lui. Potrivit sursei citate, cei prezenti spun ca ursul era mare si extrem de violent, astfel ca nu au putut sa intervina.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#urs atac Dambovita, #femeie ranita Rovana Plumb , #urs