Blejnar: Cine are dovezi ca am luat mita, sa faca un denunt la DNA

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 11:00
3105 citiri
Blejnar: Cine are dovezi ca am luat mita, sa faca un denunt la DNA
Foto: Romania Libera

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a cerut celor care il invinuiesc de luare de mita sa faca un denunt la DNA, daca au dovezi.

"Incearca sa politizeze functia de presedinte ANAF, incearca sa poarte un razboi cu mine, incercand sa capete notorietate pe seama numelui meu. Daca este suficient de barbat, sa faca un denunt la DNA, iar eu, daca sunt vinovat, voi suporta consecintele legii", a declarat Blejnar, intr-un interviu pentru Antena 3.

Declaratiile vin dupa ce seful Punctului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, a spus, dupa ce a fost arestat, ca o parte din sumele mari de bani pe care le-a primit urmau sa ajunga la seful ANAF.

In perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, Costea ar fi primit mita de 90.000 de lei, potrivit motivarii deciziei de arestare a Curtii de Apel Bucuresti.

"Spune ca ar avea cunostinte ca banii ar ajunge la mine. Nimic nu poate fi mai fals. Ma simt linistit. Sunt convins ca organele statului isi vor face datoria si o sa-mi dovedesc nevinovatia", a mai spus Blejnar.

De asemenea, seful ANAF a precizat ca nu a facut contrabanda cu tigari, benzina sau motorina si nici o fapta ilegala de cand este la conducerea institutiei.

Lui Ponta ii este teama de presedintele ANAF

Nu in ultimul rand, Blejnar a tinut sa-i dea o replica presedintelui PSD, Victor Ponta, care a declarat ca ar fi primit amenintari din partea sa, dupa ce a spus ca este implicat in scandalul spagilor din vami.

"Eu nu am vorbit cu domnul Ponta din 2009. Probabil ca domnul Ponta, dupa interventia in care am spus ca este "sponsorizat" de o firma pentru raliurile pe care le face, a intrat in panica", a spus Blejnar.

Potrivit spuselor sale, valoarea de piata pentru inchirierea unei masini pentru raliuri de tipul celei inchiriate de Victor Ponta este de 25.000 de euro, in timp ce liderul PSD a inchiriat-o pentru suma de 4.000 de euro. "Sub suma de 20.000 de euro nefacturata se poate ascunde ceva, dar eu am spus-o ca o informatie luata de pe net", a precizat Blejnar.

"Am observat un lucru: domnul Ponta se teme de presedintele ANAF. Inseamna ca are tot felul de interese fiscale. Interventiile vin din spaima dumnealui ca as putea eu sa investighez firma care ii sponsorizeaza raliurile", a adaugat seful ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Blejnar mita, #Sorin Blejnar ANAF , #vama