Blejnar sesizeaza CNA pentru atacurile din mass-media

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 19:47
1428 citiri
Blejnar sesizeaza CNA pentru atacurile din mass-media
Foto: ZiuaVeche

Sorin Blejnar, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, spune ca va sesiza CNA pentru presupuse atacuri pornite impotriva sa in mass-media, dupa debutul scandalului privind spaga in vami.

Sorin Blejnar sustine ca acuzatiile aduse la adresa sa, dupa arestarea mai multor vamesi, sunt nefondate, si cere Consiliului National al Audiovizualului sa sanctioneze posturile TV.

"Este inadmisibil ca de zile intregi prin fata telespectatorilor sa se plimbe aceiasi detractori fara nicio dovada, iar nimeni sa nu se sesizeze. De aceea solicit CNA sa ia masurile ce se impun in baza Deciziei nr.187/2006, articol 42 si a articolului 30 din Constitutia Romaniei care stipuleaza foarte clar ca 'libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine'", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Seful ANAF sustine ca respinge cu fermitate acuzatiile vehiculate in mass-media de catre anumite personaje dornice de afirmare publica si de a-si crea notorietate pe seama institutiilor statului.

Seful Vamii Ploiesti: Mita ajungea la Blejnar

Sorin Blejnar sustine ca prioritatea sa in acest moment o reprezinta implementarea anume declaratiei unice privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Recent, fostul sef al Vamii Ploiesti, Diana Severin, a declarat in presa ca i s-a solicitat demisia "ca urmare a lipsei cotizatiilor", lamurire pe care i-a dat-o insusi Sorin Blejnar, seful ANAF.

Si Cornel Costea (foto), seful Vamii Ploiesti, a recunoscut in fata magistratilor care au decis arestarea sa ca a primit sume mari de bani de la diverse firme si a sustinut ca o parte dintre acesti bani urmau sa ajunga la presedintele S.B., cel mai probabil seful ANAF, Sorin Blejnar.

Sorin Blejnar, seful Fiscului: Ponta mi-ar pune in carca si uciderea Elodiei

La randul sau, Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, a declarat vineri ca va sesiza CNA cu privire la emisiunile Realitatea TV, sustinand ca jurnalistii dezinformeaza prin prezentarea unor zvonuri drept fapte.

"Sesizez Consiliul National al Audiovizualului in legatura cu abaterile si excesele repetate de la un cadru de mediatizare impartial, in spiritul unei corecte informari a publicului, practicate in cadrul emisiunii "Bursa pariurilor" de pe postul Realitatea.

(...) Emisiunea care - citandu-i pe realizatori - isi propune 'devoalarea zvonurilor, a culiselor, scenariilor din lumea politica, dar nu numai', genereaza situatii de dezinformare si atac la persoana pe baza unor informatii neverificate, dar carora, prin comentarii, li se acorda prezumtia de veridicitate si credibilitate", a declarat Raluca Turcan, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Sorin Blejnar, #Blejnar CNA, #Blejnar sesizare CNA , #vama