Ziare.com

Bulgaria cere explicatii Romaniei pentru cozile de autotrenuri de la granita

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 23:05

   

Bulgaria cere explicatii Romaniei pentru cozile de autotrenuri de la granita
Ministerul bulgar de Externe a cerut Romaniei clarificari in legatura cu dificultatile intampinate de camioanele bulgare din cauza cozilor formate la punctele de trecere a frontierei.

Bulgaria a descris ca inacceptabile actiunile care au afectat libera circulatie a persoanelor, bunurilor si vehiculelor - un principiu de baza in UE, se arata intr-un comunicat al MAE bulgar.

Sute de autotrenuri au stat la coada, miercuri, pentru a tranzita punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, coloanele de masini intinzandu-se pe mai multi kilometri, blocajul fiind determinat si de un control amanuntit facut de politistii de frontiera.

"Ca urmare a conditiilor meteorologice favorabile, in Vama Giurgiu s-au prezentat foarte multe TIR-uri, iar concomitent se face o verificare in baza analizei de risc, un control amanuntit asupra actelor autovehiculelor, a incarcaturii acestora si a actelor de destinatie a marfurilor", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, subinspector Mihaela Simion.

Autoritatile de frontiera sustin ca au luat masuri in vederea unui control eficient si fluent.

Sursa: rNews

Articol citit de 1128 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor