O delegatie de oficiali romani nu a fost lasata sa intre in R.Moldova

Joi, 26 Martie 2009, ora 15:20
4747 citiri
O delegatie de oficiali romani nu a fost lasata sa intre in R.Moldova

O delegatie formata din reprezentanti ai Consiliilor Judetene Vaslui si Iasi nu a fost lasata sa intre, joi, in Republica Moldova, fiind oprita la vama Leuseni.

Vamesii moldoveni au controlat actele si autoturismele delegatilor romani si, dupa aproximativ o ora, le-au spus ca nu pot intra in Republica Moldova, fiind autoritati din Romania.

Presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, seful delegatiei, a declarat ca nu li s-a oferit o explicatie clara.

"Ne-au spus sa ne intoarcem de unde am venit, pentru ca in Republica Moldova nu vom intra, pentru ca suntem autoritati", a spus Mihalachi.

Delegatia romana era formata din 12 reprezentanti - patru delegati ai CJ Vaslui si patru ai CJ Iasi, precum si patru membri din biroul de conducere al asociatiei Eurorgiunea Siret - Prut - Nistu.

Acestia urmau sa participe, in Republica Moldova, la Cvorumul presedintilor de raioane din Moldova, unde se discuta strategia de dezvoltare a Euroregiunii Siret - Prut - Nistu pentru 2009 - 2010. Din euroregiune fac parte si membri din CJ Iasi si Vaslui.

Alti romani intorsi de la granita fara explicatii plauzibile

Tot joi, 26 martie, alte persoane cu cetatenia romana au fost intoarse la vama Republicii Moldova de la Leuseni, fara a le fi oferita nici o explicatie plauzibila.

Potrivit unui comunicat remis ziare.com, un tanar din Vaslui, masterand in drept, nu a fost lasat sa intre in Republica Moldova, cu mentiunea ca "presedintele Republicii Moldova nu doreste sa il primesca in tara".

De asemenea, in jurul orei 15.00, 2 persoane din Timisoara, ce au luat un autocar de linie din Iasi au fost intoarse, impreuna cu alti 4 profesori, cetateni romani.

Refuzurile vin in conditiile in care grupul de actiune "Noii Golani" a invitat in ultimile doua saptamani cetatenii romani sa participe la serbarile ce au loc la Chisinau in cinstea zilei de 27 martie (implinirea a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

Este vorba in special de o intrunire organizata de tinerii din Basarabia la ora 16.00 in Piata Marii Adunari Nationale.

"Scopul deplasarii membrilor si simpatizantilor grupului nostru este de a interactiona direct cu romanii de peste Prut, de a vedea care este situatia in Basarabia la fata locului si de a participa la aniversarea pasnica a unei zile importante din istoria Romaniei. In nici un caz nu vom participa la nici un miting electoral, grupul nostru fiind apolitic, singura 'politica' pe care o sustinem fiind romanismul", se mai arata in comunicatul citat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romani intra Moldova , #vama
Comentarii
C
candva-roman
rank 1
si mai sunt romani care vor sa se uneasca cu basarabeni