Fost sef al Vamii Ploiesti: Blejnar mi-a spus ca am fost demisa pentru ca nu cotizam (Video)

Joi, 24 Februarie 2011, ora 20:17
3383 citiri
Fost sef al Vamii Ploiesti: Blejnar mi-a spus ca am fost demisa pentru ca nu cotizam (Video)
Foto: Realitatea TV

Diana Severin, fosta sefa a Vamii Ploiesti, a declarat joi seara ca, pe cand se afla in functie, i s-a solicitat demisia "ca urmare a lipsei cotizatiilor", lamurire pe care i-a dat-o insusi Sorin Blejnar, seful ANAF.

Diana Severin, fost director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, a declarat ca, pe vremea cand era la sefia vamii, a fost amenintata in trafic, sicanata de o masina neagra, fara numere, pentru ca "nu intelegea" sa cotizeze.

Somata sa-si dea demisia si neintelegand motivul, ea l-a intrebat chiar pe Sorin Blejnar care este adevaratul motiv, raspunsul venind sec: "ca urmare a lipsei cotizatiilor", a declarat Severin, la Antena 3.

Inainte de a se intalni cu acesta, ea a sfost chemata la Bucuresti de un apropiat al lui Sorin Blejnar, Stefanita Prisacaru, care la acea vreme ocupa functia de sef al Compartimentului Verificari Interne din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. Acesta i-ar fi cerut verbal demisia, spunandu-i chiar ca nu pleaca fara ea.

Amenintari fatise

Mai mult, acesta i-a mai spus ca nu poate garanta ca in lipsa acesteia in seara respectiva interlocutoarea sa va mai ajunge acasa. Ba chiar i-a prezentat, dupa cum a declarat Severin la Realitatea TV, "dinamica accidentului, la diferite viteze".

"Mi-a spus ca nu corespund cerintelor ANAF, ca nu am luat spaga si nu am dat mai departe. Mi-a cerut sa-mi dau demisia, spunandu-mi ca e cea mai asteptata demisie, Blejnar o asteapta, intrucat exista un inlocuitor al mei care a plecat deja spre Ploiesti. In aceeasi discutie domnul Prisacaru mi-a mai povestit ca, cu o seara inainte, a fost la Ploiesti, unde a dejucat un accident de masina care urma sa mi se intample", a declarat Diana Severin.

In cele din urma, Severin - sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 13 august 2009 - a recunoscut ca ii convine mai mult aceasta postura, pentru linistea si securitatea familiei ei. Chiar si asa, a declarat ca va merge in instanta, si nu doar pentru a i se face ei dreptate, ci "tuturor oamenilor loviti de Blejnar".

In replica la declaratiile Dianei Severin, Sorin Blejnar a spus, conform Mediafax: "Nu raspund la astfel de acuzatii care sunt nefondate si nu au legatura cu realitatea. Daca dumneaei are elemente prin care isi poate sustine afirmatiile este libera sa urmeze toate demersurile legale".

Descinderi la Vama Ploiesti: Sunt vizati importatorii de legume si fructe

Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea (foto), a fost ridicat joi de procurorii DNA pentru a fi adus la Bucuresti pentru audieri, fiind suspectat de fapte de coruptie.

Seful Vamii Ploiesti, ridicat pentru audieri la DNA (Video)

Decizia a fost luata la finalul unei descinderi a politistilor si procurorilor DNA la sediul Vamii Ploiesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Diana Severin Blejnar, #Diana Severin vama Ploiesti , #vama