De la curcubeie pana la inimi in geam: Cum incearca oamenii din intreaga lume sa-si ridice moralul

Duminica, 29 Martie 2020, ora 15:50
19082 citiri
De la curcubeie pana la inimi in geam: Cum incearca oamenii din intreaga lume sa-si ridice moralul
Foto: Facebook/MariankePhillips

Intr-o lume in care viata de zi cu zi se rezuma la cativa zeci de metri patrati, sau, in cel mai fericit caz, pana la poarta curtii, oamenii au nevoie de ancore pentru a-si pastra moralul ridicat.

Asta s-a intamplat si in Italia, cand copiii au inceput sa puna la geamuri curcubeie si o vorba plina de speranta: "Totul va fi bine".

Si, chiar daca lucrurile nu s-au linistit ci, din contra, nelinistea a inceput sa se raspandeasca in intreaga lume, oamenii nu s-au dat batuti.

Cea mai recenta miscare de speranta din social-media poarta numele #AWorldOfHearts (o lume a inimilor - n.red).

Ce inseamna asta?

Oamenii, mai ales cei care au copii mici in casa, au inceput sa decupeze inimioare, sa picteze si sa deseneze in geamuri inimioare.

De ce fac asta?

Unii participa la acest fenomen pentru ca aceia care trebuie sa mearga la serviciu sa simta putina bucurie cand ies din case.

Altii spun ca si-au decorat ferestrele astfel incat vecinii sa isi aduca aminte ca nu sunt singuri in astfel de momente, chiar daca sunt izolati.

De asemenea, unii oameni recunosc ca le este de ajutor pentru sanatatea mentala. "Lumina colorata care trece prin geam imi ridica moralul", spune una dintre persoanele care s-a alaturat miscarii #AWorldOfHearts, pentru CNN.

Mai mult decat atat, activitatea de a decupa, picta si colora inimioare in geam este o activitate extrem de utila pentru parintii care cauta ceva interesant de facut cu cei mici in casa. La randul lor, copiii sunt extrem de incantati sa beneficieze de asa o expunere a operei lor de arta.

Si, daca izolarea va mai dura, probabil ca urmatoarea miscare va avea tematica pascala, asa cum se arata pe unele dintre ferestrele deja pregatite pentru eveniment.

Iata cateva imagini care surprind o parte din miscarea #AWorldOfHearts:

Foto: Facebook/Amanda Stevenson

Foto: Facebook/Beckee Bentz Keller

Foto: Facebook/Jessica Frederick

Foto: Facebook/Kathy C Kraemer

Foto: Facebook/Koral Menzies

Foto: Facebook/Melissa Berscheid

Foto: Facebook/Tana Anestik

Miscarea a ajuns pana la Bucuresti, unde fotograful Dan Mihai Balanescu a surprins zilele trecute o imagine inedita, cea in care luminile din camerele hotelului Intercontinental erau aprinse in forma de... inimioara.

Foto: Facebook/Dan Mihai Balanescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inimioare in geam, #inimi in geam, #miscare inimi geam , #vesti bune