Fagarasul anuleaza toate evenimentele din 2020 si doteaza Spitalul Municipal cu ventilatoare mecanice si teste COVID-19

Comunicat de presa
Luni, 30 Martie 2020, ora 16:05
82896 citiri
Fagarasul anuleaza toate evenimentele din 2020 si doteaza Spitalul Municipal cu ventilatoare mecanice si teste COVID-19
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Fagaras anunta ca anuleaza toate evenimentele care urmau sa se desfasoare in 2020, inclusiv Zilele Cetatii, iar granturile pentru asociatii si fundatii vor fi suspendate, pentru a putea sa aloce toti banii disponibili spitalului din localitate, in conteztul pandemiei.

Astfel, suma totala de 787.000 de lei va fi redirectionata catre Spitalul Municipal "Dr. Aurel Tulbure" Fagaras. Banii vor fi folositi la achizitionarea de ventilatoare mecanice pentru dotarea paturilor de la Terapie Intensiva, cumpararea de teste COVID-19 si a unui tunel pentru dezinfectia personalului medical, se arata intr-un comunicat al primariei.

Primarul Gheorghe Sucaciu a avut o discutie cu 18 primari ai comunelor din apropierea municipiului si i-a invitat sa contribuie cu bani din bugetele locale, pentru dotarea unitatii spitalicesti care deserveste toata Tara Fagarasului.

"Decizia de a rectifica bugetul si de a redirectiona banii de la toate activitatile culturale de pe raza municipiului Fagaras este luata in contextul pandemiei de coronavirus. Este imperios necesar sa facem acest lucru.

Mai mult, am vorbit cu colegii primari din Tara Fagarasului si vor veni in sprijin tot prin rectificari bugetare, pentru achizitionarea echipamentelor necesare. Comunitatile pe care ei le conduc sunt deservite de acelasi spital", spune primarul.

Dupa ce edilii vor efectua rectificarile bugetare, Primaria Fagaras va publica suma cu care va contribui fiecare comuna.

BRD a donat 36.000 de euro pentru dotarea spitalului din Fagaras cu echipamente necesare luptei cu virusul

BRD Groupe Societe Generale a acordat Fundatiei Comunitare Tara Fagarasului, prin Fondul de Urgenta gestionat de Asociatia pentru Relatii Comunitare, un grant in valoare de 36.000 de euro.

Banii vor fi folositi pentru achizitionarea a doua aparate de ventilare VG 70, fiecare in valoare de 18.000 de euro, care vor dota spitalul municipal Dr. Aurel Tulbure din Fagaras in cel mai scurt timp.

Strangere de fonduri pentru sectia de Pediatrie din Fagaras: Copiii sa fie tratati aici, nu la Brasov sau Sibiu

"Fundatia isi doreste o comunitate sanatoasa, iar copiii trebuie sa beneficieze de conditii ideale de tratament. Aici, acasa, nu la Brasov sau Sibiu. Este de inteles ca procesul va fi indelungat, dar imi doresc ca acesta sa nu fie intarziat din lipsa fondurilor. De aceea incercam, prin diferite mecanisme, sa ajutam la strangerea banilor necesari.

'Toti pentru copii!' este un apel pentru intreaga Tara a Fagarasului, deoarece Spitalul Municipal deserveste intreaga zona. Invitatii care vor urca pe scena au raspuns afirmativ, imediat. La fel si companiile, cand le-am solicitat sprijinul in acest demers. Avem incredere, asadar, ca si restul fagarasenilor, indiferent ca sunt parinti sau nu, se vor alatura campaniei si vor participa la evenimentul de la sfarsitul lunii martie", a declarat Cristiana Metea, directorul executiv al Fundatiei Comunitare Tara Fagarasului (foto).

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#spital Fagaras, #primaria Fagaras , #vesti bune