Lucrurile bune care se intampla

Sambata, 18 Aprilie 2020, ora 14:33
19335 citiri
Lucrurile bune care se intampla
Foto: Arhiva Pixabay

Se intampla si lucruri bune in jurul nostru, trebuie doar sa fim increzatori si sa avem ochi si pentru ele.

Spre exemplu, in ultimele ore am aflat ca un singur om a reusit sa stranga 1 milion de euro pentru Suceava. Este vorba despre antreprenorul Stefan Mandachi, cel care isi "vinde" autostrada centimetru cu centimetru si doneaza banii acolo unde este mai mare nevoie de ei.

Banii stransi de la om la om se alatura donatiilor care continua sa vina din partea companiilor, dar si gesturilor umanitare si creative menite sa gaseasca solutii la situatia de criza in care ne aflam.

ISF sprijina lupta cu Covid-19

Institutul de Studii Financiare se implica in lupta impotriva epidemiei de COVID-19 si doneaza suma de 50.000 de euro organizatiei Crucea Rosie Romana, cu scopul achizitiei si dotarii spitalelor de stat cu echipamente de protectie si tratament impotriva coronavirus.

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto si al DSU

La initiativa Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si a Parteneriatului Auto Roman, industria auto directioneaza fonduri pentru repunerea in functiune a 50 de ventilatoare medicale.

Scoase din uz, acestea au fost identificate si colectate din diverse unitati medicale de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU) impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

DSU va coordona intreaga activitate de reparare a celor 50 de aparate medicale din cele 190, urmand ca acestea sa fie redistribuite in unitatile medicale angrenate in lupta cu noul Coronavirus.

MAM Bricolaj doneaza 20 de tone de alimente catre persoanele din categorii defavorizate, afectate in aceasta perioada

MAM Bricolaj, companie romaneasca din industria de bricolaj, doneaza in aceasta perioada 10 tone de cartofi si 10 tone de ceapa catre persoanele din categorii defavorizate afectate in aceasta perioada, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, alimentele au ajuns in mai multe centre de plasament din tara, la asociatii si organizatii non-guvernamentale care au in grija copii, batrani sau adulti din categorii defavorizate.

Selgros gateste din pasiune pentru cei care lupta in linia intai pentru siguranta romanilor

Selgros Cash&Carry se implica in sprijinirea cadrelor medicale si a angajatilor MAI care se afla in prima linie de lupta impotriva SARS-CoV-2. Astfel, compania a demarat campania Din pasiune pentru OAMENI, actiune ce implica oferirea unui numar de peste 25.000 de portii de mancare calda pe luna.

Aceste portii pleaca catre spitale si institutii MAI din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Baia Mare, Cluj Napoca, Suceava, si Brasov - oras in care suportul companiei se indreapta si catre un centru de sustinere si ocrotire a persoanelor fara adapost.

Meniurile zilnice sunt pregatite cu multa recunostinta si pasiune, in conditii depline de siguranta, de bucatarii de la Selgros Bistro si Pauza Mica, doua branduri proprii, amplasate in interiorul magazinelor Selgros.

Expozitie de icoane pictate de copii pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta

"Icoana din sufletul copiilor - picteaza, daruieste, inspira" este titlul celui mai nou proiect realizat de Asociatia CONIL in parteneriat cu Platforma FA BINE. Expozitia, care include lucrari realizate de copii in sprijinul semenilor lor mai putin norocosi, respecta distantarea sociala, motiv pentru care este prezentata exclusiv in mediul online.

Vizitatorii acestei expozitii au ocazia sa admire si sa se bucure de lucrari realizate cu talent, iubire si multa speranta de catre copii tipici sau cu diverse dizabilitati, cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani care, prin gestul lor, vor sa fie si ei alaturi de toti cei implicati in combaterea efectelor cauzate de COVID-19.

Expozitia este deschisa pana la Paste pe pagina de Facebook a Asociatiei CONIL, unde puteti licita pentru lucrarile micilor artisti care expun online. Fiecare lucrare va avea un pret minim de achizitie de la care va porni licitatia.

Linie telefonica pentru sprijin psihologic gratuit: 30 de minute de calm

Minte Forte, organizatie non-profit din Cluj-Napoca, care din 2010 se ocupa cu promovarea sanatatii mintale, a lansat o linie telefonica prin care ofera sprijin psihologic gratuit, in sesiuni de pana la 30 de minute.

Linia poate fi apelata la numarul de telefon 0775 312 002, de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 12:00, respectiv 16:00 si 18:00, precum si sambata intre orele 12:00-14:00.

Stefan Mandachi a reusit sa stranga 1 milion de euro pentru Suceava in cateva zile

Omul de afaceri Stefan Mandachi anunta ca a fost atins pragul de 1 milion de euro in cadrul campaniei caritabile pe care a initiat-o in sprijinul luptei cu epidemia din judetul Suceava, zona afectata cel mai grav din toata tara.

"1.000.000 EURO!!! One million din donatii! Deja 100.000 cm2 de autostrada au proprietar. Daca nu va grabiti, veti ramane fara... Intra in istorie si ia-ti teren la cea mai cunoscuta autostrada din Romania. 1cm=10 euro", transmite Mandachi pe Facebook.

"E un record national: cea mai mare strangere de fonduri acumulata la initiativa unei persoane fizice, in doar 17 zile. Ma bucur ca un copil!!!", spune antreprenorul sucevean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stiri pozitive, #vesti bune , #vesti bune