Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul fetei violate de sapte baieti are ecouri in Parlament: Se cere castrarea chimica

Luni, 20 Iulie 2015, ora 16:42
16546 citiri
Cazul fetei violate de sapte baieti are ecouri in Parlament: Se cere castrarea chimica
Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea sustine ca ar trebui reluate in Parlament dezbaterile asupra legii privind castrarea chimica a violatorilor, facand referire la cazul unei tinere din Vaslui, violata de sapte barbati, in toamna anului trecut.

"Drama tinerei din Vaslui ridica serioase semne de intrebare in legatura cu ideea de justitie. Ca si cum violul in sine nu este o trauma suficient de mare pentru a marca pe viata destinul unui om, victima este acum si tinta unei campanii de denigrare dusa de autorii faptei, care au fost eliberati din arestul preventiv.

Aceste lucruri ne arata ca ceva este in neregula, pentru ca iata, violatorii nu au niciun fel de teama de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotriva, se declara mandri si continua sa-si agreseze victima in alte moduri", scrie pe Facebook Gabriela Firea.

In acest sens, social-democrata cere inasprirea pedepselor pentru acest tip de infractiuni, dar si masurile preventive din timpul cercetarilor si al procesului.

"Este poate momentul sa luam in seama zecile de mii de voci care au luat atitudine in acest caz si sa inasprim atat pedepsele pentru astfel de infractiuni, cat si masurile preventive pe parcursul derularii cercetarilor si a procesului.

De asemenea, poate va fi considerata oportuna reluarea dezbaterilor in Parlament asupra legii privind castrarea chimica a violatorilor, proiect care a trecut de Senat si asteapta sa intre pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor", a mai notat senatorul PSD.

O eleva de 18 ani a fost violata de sapte tineri, pe un camp din judetul Vaslui, in luna noiembrie 2014, dupa ce a fost luata la ocazie de unul dintre ei.

Fata se intorcea de la liceu, ea locuind intr-un sat aflat la cativa kilometri de municipiul resedinta de judet. Dupa ce a lesinat de cateva ori in timpul violului, ea a fost in cele din urma dusa acasa de agresori, seara, acestia cerandu-i sa nu spuna ce i s-a intamplat, relateaza Adevarul.

Violatorii au fost retinut si arestati preventiv, dupa cateva zile, insa ulterior trei dintre ei si-au recunoscut faptele si au fost plasati in arest la domiciliu, in primavara, ceea ce s-a intamplat si cu ceilalti, dupa doar o saptamana.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Gabriela Firea castrare chimica violatori, #lege castrare chimica violatori, #eleva violata Vaslui , #violenta