Fiul unui primar PDL, cautat de politie - a injunghiat trei persoane

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 10:58
4642 citiri
Fiul unui primar PDL, cautat de politie - a injunghiat trei persoane
Foto: Arhiva

Fiul primarului PDL din localitatea Deta, judetul Timis, este cautat de politisti, dupa ce a injunghiat trei persoane, sambata noaptea, intr-un local.

Fiul edilului Petru Roman a fugit imediat dupa atac. Doi dintre tinerii injunghiati au fost transportati, in stare grava, la spitalul din Timisoara. O a treia victima se afla internata in orasul Deta.

"La fata locului au fost gasite doua victime ale scandalului, o a treia persoana era deja transportata la spital. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala si port de arma alba in locurile publice", a declarat un reprezentant al politiei din Deta, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Al doilea fiu al primarului PDL din Deta, acuzat pentru agresiune si jaf

Autoritatile continua cercetarile pentru a afla cauzele de la care a pornit conflictul si pentru a-l gasi pe agresor.

Potrivit Press Alert, un alt barbat ar fi avut parte, miercuri, de un tratament asemanator din partea lui Bogdan Roman, fiul edilului din Deta.

Ce spun victimele

Victima cea mai grav ranita, Stefan Alexandru, in varsta de 32 de ani acuza, intr-o declaratie pentru Press Alert, faptul ca in momentul agresarii sale au fost de fata politisti care nu au intervenit.

"Ne ocupam cu biciclete. Facem si noi ce putem. Ne-a zis sa-i dam dreptul de smecher. Sa-i platim protectia 5000 euro. Banii aia mi cerea ba mie, ba nepotului. I-am spus ca nu-i dau nici un ban, de ce sa-i dam bani. A venit aseara cu inca 7-8. A venit spre mine. Am crezut ca vine cu mana goala. Cand m-am dus si eu spre el ascos sabia si m-a taiat. Fiul primarului, Roman Bogdan, Dupa ce m-a taiat, au sarit si ceilalti pe mine.

Dupa mi-au mai dat o portie si politaii. Fata de politisti m-a taiat. Cei care erau aseara de serviciu. nu-i stiu exact dupa nume. Era si Popovici seful de la Criminalistica de la Deta acolo. In loc sa traga in ei ca taie oameni tot cu mine aveau treaba, Aseara de ce nu l-au luat? Acum a fugit", a declarat victima.

Mai mult, nepotul lui Stefan Alexandru, Gartner Bogardo, este si el internat in spital cu o taietura serioasa pe spate. Acesta a declarat ca s-a dus in local respectiv pentru a-si lua pritena, iar "unchiul meu era afara, tot taiat, tot pe jos. Politia statea si se uita. Am strigat trageti un foc si aer ca sa se sperie, sa ceva. El (fiul primarului, n.a.) cand a auzit, a venit cu sabie cu cutit, ceva mare. Vup, a tras pe spate. Tot sunt taiat. Ma rugam de oricine: 'duceti-ma la spital'. Nici un baiat nu s-a bagat. Mi-e frica ca e fiul primarului si nu putem sa ne bagam ca ne cauta si ne omoara".

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Madalina Mezdrea, a dezmintit ca autoritatile ar fi fost de fata in momentul atacului.

"Nu cred ca este adevarat acest lucru. Colegii mei au ajuns la fata locului si atunci au gasit doua dintre victime ranite. Nu cred ca poate fi vorba de asa ceva, orice politist este obligat sa intervina si sa asigure ordinea si linistea publica", a declarat Mezdrea pentru Antena 3.

De asemenea, reprezentanta Politiei Timis a declarat ca Bogdan Roman a mai fost cercetat in trecut in alte dosare penale, fara a putea preciza insa daca a fost condamnat.

Sabia, gasita in casa lui Bogdan Roman

Sabia cu care au fost injunghiate cele trei persoane a fost gasita, duminica, de politistii care au cercetat casa lui Bogdan Roman.

"In acest moment, avem si alte locatii unde il cautam, nu se afla in locuinta sa. Intre Timisoara spre Deta, intre Moravita spre Deta s-au organizat filtre. Fiul primarului este cunoscut pentru noi, a mai fost cercetat si in alte dosare, in care i s-a dat solutia de neinceperea urmaririi penale. Ancheta este preluata de serviciul de invetigatii criminale al IPJ Timis. Sunt interogati si politistii despre care se presupune ca au participat la incident", a declarat seful IPJ Timis, Gheorghe Popescu.

Iosif Cobzariu, directorul spitalului din Deta, care a intervenit telefonic la Anena 3, a precizat ca doar doua victime se afla internate, iar viata acestora nu este in pericol.

"In afara de agitatia post-conflictuala, una din victimele transportate la Timisoara era stabila, dar prezenta doua plagi taiate la nivelul umerilor, insa viata nu i-a fost pusa in pericol. Apoi mi s-a raportat ca a venit la noi o alta victima, care era taiata de la omoplat in zona salelor. O alta victima prezenta o plaga taiata, minora, la urechea dreapta, iar aceasta victima nu a fost transportata la spital. A primit ingrijiri medicale si s-a deplasat acasa, cu masina personala", a declarat Iosif Cobzariu.

"Primarul este un om care a fost ales intr-un mod cat se poate de cinstit, este cel care a facut extraordinar de multe pentru Deta. Majoritatea populatiei are o parere buna despre primar, fii dumnealui au o problema", a mai comentat directorul institutiei medicale.

Pe de alta parte, Cobzariu a confirmat ca, in urma cu cateva zile, inca o victima, injunghiata cu o sabie, a primit ingrijiri medicale.

"Am auzit ca in urma cu cateva zile a mai fost taiata o persoana, tot cu o sabie, fiind transportata la Spitalul din Timisoara", a spus seful spitalului din Deta.

Casa primarul, inconjurata de rudele victimelor

Zeci de oameni s-a strans, duminica la pranz, in jurul casei primarului Petru Roman, unde sustin ca se ascunde atacatorul. Potrivit Adevarul, multimea a chemat politia in ajutor.

Oamenii spun ca nu vor pleca pana cand primarul nu isi va preda fiii agresori. Localnicii au sunat la numarul de urgente 112 si au solicitat interventia politiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#prima pdl deta fiu, #injunghiat persoane deta pdl , #violenta