Violatorii ar trebui castrati chimic - sondaj Ziare.com

Sambata, 01 August 2015, ora 13:27
3086 citiri
Violatorii ar trebui castrati chimic - sondaj Ziare.com
Foto: Hepta.ro

Violatorii ar trebui castrati chimic, considera cei mai multi dintre cititorii Ziare.com care au dorit sa participe la un sondaj online pe aceasta tema, idee ce a revenit in atentia publica dupa cazul elevei de 18 ani violata de sapte baieti, pe un camp din judetul Vaslui.

Castrare chimica pentru violatori? Sondaj Ziare.com

La consultarea care a avut loc in perioada 25-31 iulie au dorit sa isi spuna punctul de vedere 2.617 cititori Ziare.com.

Asadar, 2.260 (86.36%) dintre ei au spus ca sunt de acord cu aceasta masura, 287 (10.97%) s-au declarat impotriva castrarii chimice a violatorilor, iar 70 (2.67%) au raspuns ca nu ii intereseaza acest subiect.

De circa doua saptamani, cazul elevei de 18 ani violata de sapte baieti, pe un camp din judetul Vaslui, dupa ce a fost luata la ocazie de unul dintre ei, a fost amplu dezbatut.

Unii dintre judecatorii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar (Video)

Intamplarea a avut loc in luna noiembrie 2014, insa a starnit numeroase reactii in aceste zile, dupa ce tinerii au fost eliberati, in primavara, din inchisoare si plasati in arest la domiciliu, iar in aceasta luna au fost pusi sub control judiciar.

Instanta a publicat motivarea deciziei, printre argumentele judecatorilor fiind acelea ca ei si-au recunoscut faptele si nu au antecedente penale.

Violul din Vaslui nu-i da pace lui Ponta: Am vazut-o pe Udrea cu catuse, dar violatorii sunt liberi

Castrarea chimica a violatorilor, din nou in atentia publica

Dupa tot acest scandal, ideea castrarii chimice a violatorilor a revenit in atentia publica. Senatorul PSD Gabriela Firea sustine ca ar trebui reluate in Parlament dezbaterile asupra acestei legi.

Cazul fetei violate de sapte baieti are ecouri in Parlament: Se cere castrarea chimica

Ponta i-a cerut demisia lui Cazanciuc daca nu ia masuri dupa violul din Vaslui (Video)

Social-democrata a cerut inasprirea pedepselor pentru acest tip de infractiuni, dar si a masurilor preventive din timpul cercetarilor si al procesului.

"Este poate momentul sa luam in seama zecile de mii de voci care au luat atitudine in acest caz si sa inasprim atat pedepsele pentru astfel de infractiuni, cat si masurile preventive pe parcursul derularii cercetarilor si a procesului.

De asemenea, poate va fi considerata oportuna reluarea dezbaterilor in Parlament asupra legii privind castrarea chimica a violatorilor, proiect care a trecut de Senat si asteapta sa intre pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor", a mai notat senatorul PSD.

Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

Proiectul de lege privind castrarea chimica a violatorilor, masura care ar putea fi aplicata pe finalul ispasirii pedepselor cu inchisoarea printr-o decizie a instantei, a fost adoptat de Senat, in mod tacit, in luna decembrie 2014. Decizia finala a adoptarii initiativei legislative apartine acum Camerei Deputatilor.

Proiectul prevede ca "persoanelor care au savarsit fapte prevazute de legea penala care atenteaza la inviolabilitatea sexuala a altei persoane, inclusiv a minorilor, de catre instanta de judecata li se poate aplica masura de siguranta castrarea chimica".

Castrare chimica pentru violatori - un nou proiect de lege a trecut tacit de Senat

De asemenea, masura de castrare chimica "se aplica obligatoriu de catre instanta de judecata" si se efectueaza "in ultimele 3 luni de ispasire a pedepsei inchisorii".

Propunerea legislativa a primit aviz negativ din partea Consiliului Legislativ, din partea Guvernului, a Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat si raport de respingere din partea Comisiei Juridice. O initiativa similara a fost respinsa de Parlament in legislatura anterioara.

Ce este castrarea chimica si in ce tari se aplica

De multe ori acest termen este asociat eronat cu o interventie chirurgicala. Castrarea chimica presupune insa un tratament hormonal ce se administreaza pentru scaderea libidoului unei persoane.

Mai multe tari au adoptat castrarea chimica a violatorilor si pedofililor, printre ele aflandu-se Republica Moldova, Rusia, Germania, Suedia, Danemarca, SUA, Cehia si Polonia.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#castrare chimica violatori, #tanara violata Vaslui , #violenta