Violul din Vaslui: Identitatea fetei a fost dezvaluita la TV. De ce au fost eliberati cei 7 violatori

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 11:46
13735 citiri
Violul din Vaslui: Identitatea fetei a fost dezvaluita la TV. De ce au fost eliberati cei 7 violatori
Foto: lemnucs.com

Romania fierbe de cateva zile, ca urmare a unui caz de viol, in care cei sapte vinovati au fost lasati in libertate pe durata procesului. Dupa ce au existat reactii diverse pe toate palierele, de la scena politica la cea artistica, iata ca au aparut si derapajele mediatice.

Astfel, Pro TV a prezentat fata violata, in ciuda faptului ca realizatorul emisiunii a promis ca identitatea ei nu va fi facuta publica, sustine avocata fetei, Mioara Donosa.

"Am fost contactata de reprezentantii postului Pro TV pentru a avea o interventie in cadrul emisiunii domnului Catalin Maruta, insa nu am fost de acord, pentru ca eu imi apar clientii in sala de judecata si nu in emisiunile de televiziune. Le-am spus ca parintii clientei mele daca doresc sa apara la televizor este decizia lor, eu ii apar doar din punct de vedere juridic, insa recomandarea mea a fost sa nu apara, tocmai spre binele fetei.

Personal, i-am cerut domnului Catalin Maruta ca in cazul in care parintii vor fi de acord sa fie filmati sa nu ceara si fetei sa faca acest lucru. Domnul Maruta m-a asigurat ca victima nu va aparea la televizor. M-a asigurat ca sub nicio forma victima nu va fi filmata si nu va aparea in emisiune, iar mama va fi filmata cu spatele la camera. Lucru care nu s-a si intamplat.

Sunt pur si simplu scandalizata ca, din dorinta de a face rating, nu doar ca s-au incalcat niste notiuni de incredere, o promisiune data ferm, dar s-a profitat de naivitatea unei adolescente pe care acum toata lumea o va arata cu degetul drept violata din Vaslui.

S-a calcat pur si simplu in picioare notiunea de victima", a declarat avocata Mioara Donosa pentru Adevarul.

In plus, avocata a facut apel la toate posturile de televiziune si la realizatorii TV sa nu profite de aceasta drama si sa nu o transforme in subiect de cancan.

"Aceasta fata trece printr-o trauma, iar aparitiile TV nu o fac sa isi revina. Atat ea, cat si parintii sunt vulnerabili", a mai spus avocata.

De ce au fost eliberati din arestul preventiv cei 7 violatori

Pe de alta parte, intr-o evolutie paralela a cazului care a inflamat toata Romania, instanta a publicat motivarea deciziei datorita careia cei sapte violatori din Vaslui au scapat de arest preventiv, fiind pusi in arest la domiciliu, printre argumentele judecatorilor fiind acelea ca ei si-au recunoscut faptele si nu au antecedente penale, informeaza B1 TV.

"Instanta apreciaza ca masura privativa de libertate nu se mai impune, considerand ca perioada scursa de la momentul arestarii inculpatilor Boicu Ionut Bogdan, Rotaru Alin Dumitru si Surleac Ioan a fost in masura sa conduca la o diluare a pericolului social concret pe care lasarea in libertate a acestor inculpati ar reprezenta-o pentru ordinea publica", se mai arata in motivarea instantei.

Cei sapte tineri trebuie sa se prezinte zilnic la politie.

Cazanciuc, despre cei sapte acuzati de viol in Vaslui: Justitia se face in sala de judecata si atat

Mobilizare institutionala fara precedent

Cazul a intrat in atentia CSM, Inspectia Judiciara verificand daca procurorul si judecatorii din acest caz se fac vinovati de vreo abatere profesionala.

De asemenea, prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica, a declarat pentru Agerpres ca acest caz se va discuta la o intalnire cu reprezentantii tuturor structurilor MAI din judet.

"Am avut o discutie cu domnul Mihai Carp, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, care mi-a spus ca in aces caz, Politia si-a facut datoria, ramanand acum ca justitia sa-si faca treaba. Am inteles ca au fost organizate permanent actiuni de prevenire. Vom vedea ce putem face pentru ca pe viitor astfel de fapte sa fie mai putine. Oricum, fenomenul este greu de controlat.

De exemplu, in acest caz vorbim despre o tanara care a urcat in masina unui cunoscut, care a promis ca o duce acasa. Eventual, o sa ne orientam la campanii prin care sa-i orientam pe tineri cu privire la mijloacele de transport pe care le folosesc, sa evite autostopul", a declarat Andrei Puica.

Cazul fetei violate de sapte baieti are ecouri in Parlament: Se cere castrarea chimica

Peste 150.000 de semnaturi au fost stranse pe o petitie online prin care cetateni din tara si strainatate s-au solidarizat cu victima.

In plus, mai multe persoane, dar si reprezentantii unor asociatii au anuntat ca vor fi prezenti la Vaslui pe data de 14 august, cand va avea loc un nou termen in proces, pentru a o sustine pe tanara.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#fata violata Vaslui identitate, #motivare instanta violatori Vaslui, #prefect Vaslui viol , #violenta