Toate drumurile importante din Constanta sunt acoperite de zapada si unele ar putea fi inchise. Peste 100 de utilaje au intervenit

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 21:43
10790 citiri
Toate drumurile importante din Constanta sunt acoperite de zapada si unele ar putea fi inchise. Peste 100 de utilaje au intervenit
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile din Constanta anunta ca ar putea inchide, vineri, anumite tronsoane de drumuri judetene, daca ninsoarea si viscolul vor continua sa provoace probleme in trafic, insa deocamdata acest lucru nu se impune. Peste o suta de utilaje actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe carosabil.

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Constanta au anuntat, vineri seara, ca pe toate drumurile judetene se circula in conditii de iarna. Utilajele RAJDP au intervenit in cursul acestei zilei in special pe sectorul Baneasa, Deleni, Sipote, unul din cele mai afectate de caderile de zapada.

Operatiunile de deszapezire continua si la ora transmiterii acestei stiri cu 112 utilaje ale RAJDP Constanta.

Actiunile de deszapezire se vor derula pe toata perioada avertizarilor meteo astfel incat circulatia sa fie fluenta, iar pe raza judetului sa nu existe localitati izolate, spun reprezentantii CJ Constanta.

Pe parcursul zilei, mai multe masini, intre care si o ambulanta care transporta un pacient pentru dializa la Constanta, au ramas blocate in zapada pe diferite tronsoane de drumuri judetene, dar utilajele RAJDP au intervenit si au scos autovehiculele din zapada.

Reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri spun ca nu exista sectoare de drumuri inchise circulatiei si ca ninsoarea a mai scazut in intensitate, nu insa si vantul care continua sa sufle cu putere viscolind zapada. De asemenea, traficul pe aceste drumuri este mai scazut dupa caderea intunericului.

Totusi, daca situatia meteorologica se va inrautati in urmatoarele ore, anumite sectore de drumuri judetene ar putea fi inchise, dar deocamdata nu se impune acest lucru, spun reprezentantii Consiliului Judetean.

Totodata, sunt afectate de viscol si mai multe tronsoane de drumuri nationale din judetul Tulcea, conform Politiei Romane. Acestea sunt: DN 22 A intre kilometrii 5-11, DN 22 A - kilometrii 50-69, DN 22 (E 87) de kilometrii 227 si 250, la limita cu judetul Constanta, DJ 222 Jurilovca - DN 22 (E 87), DJ 222 Ceamurlia de Sus - Casimcea, DJ 222B Ceamurlia de sus - Stejaru si DN 22 F Nalbant - Izvoarele.

Judetele Constanta, Ialomita si Calarasi sunt pana sambata, la ora 8:00, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in cele trei judete, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, ar putea fi si precipitatiile mixte, cu formare de polei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#viscol drumuri Constanta, #cod galben Constanta, #drumuri judetene inchise , #viscol