Vize pentru SUA: Anuntul facut pentru romani de un oficial american

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 22:59
13819 citiri
Vize pentru SUA: Anuntul facut pentru romani de un oficial american
Foto: thessaloniki.usconsulate.gov

Rata de refuz a solicitarilor de viza pentru Statele Unite nu va scadea probabil sub 3% in 2014, a declarat, marti, Hoyt Yee, asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, precizand ca presedintele Barack Obama sprijina schimbarea criteriilor pentru accesul Romaniei in Programul Visa Waiver.

"Statele Unite impartasesc obiectivul Romaniei de a fi inclusa in Programul Visa Waiver. Lucram indeaproape cu autoritatile voastre guvernamentale si incercam sa crestem sansele pentru ca acest lucru sa se intample", a declarat, la Bucuresti, Hoyt Yee, intrebat care sunt pasii urmatori in vederea intrarii Romaniei in acest program.

Corlatean: Noi facem acum ce nu a reusit Basescu. Ce se intampla cu vizele pentru SUA

Hoyt Yee a reamintit ca exista o serie de acorduri care trebuie incheiate si semnate inainte ca o tara sa poata intra in Programul Visa Waiver, precum si "criterii obiective pe care o tara trebuie sa le indeplineasca pentru a intra in program".

In acest sens, Yee a spus ca Romania mai are de semnat cel putin un acord, cel privind prevenirea si combaterea infractiunilor grave.

"Unul dintre criteriile obiective folosite pentru a determina daca o tara este eligibila sau nu pentru Programul Visa Waiver, rata refuzurilor este pentru Romania de aproximativ 11,5% in 2013.

Nivelul maxim admis al ratei de refuz pentru ca o tara sa se califice pentru Visa Waiver este de 3%. Chiar daca cifra va scadea in 2013-2014, probabil ca tot nu va fi sub 3%", a avertizat diplomatul SUA, adaugand ca cifrele vor fi publicate la sfarsitul acestui an.

Totodata, Hoyt Yee a subliniat ca presedintele Barack Obama "si-a exprimat sprijinul pentru schimbarea criteriilor astfel incat sa creasca pragul ratei de refuz de la 3% la un procent mai mare pentru a fi mai usor pentru statele care indeplinesc nivelul maxim al ratei de refuz" sa intre in Visa Waiver, dar a reafirmat faptul ca legea se afla inca in Congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#America Hoyt Yee vize romani, #SUA vize Romania refuz, #SUA rata refuz vize , #vize