Ziare.com

Comisarul european pentru Afaceri Interne, in vizita la Bucuresti

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 08:21

   

Comisarul european pentru Afaceri Interne, in vizita la Bucuresti
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, va face in perioada 9-10 februarie o vizita la Bucuresti, a anuntat, joi, intr-un briefing de presa, directorul general al Departamentului Comunicare din MAE, Doris Mircea.

Vizita comisarului european pentru afaceri interne intervine in contextul dezbaterilor privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, care ar fi trebuit sa se produca in luna martie, dupa cum isi propusesera cele doua tari.

Expertii din comitetul Sch-Eval prezinta vineri ultimul raport privind evaluarile tehnice ale celor doua tari, care va sta la baza deciziei din februarie a Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Ministrii de interne ai Frantei si Germaniei au cerut insa oficial amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, declarand ca o astfel de aderare ar fi "prematura" daca s-ar produce in martie 2011, potrivit unei scrisori adresate in decembrie 2010 comisarului pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom.

Sursa: rNews

Articol citit de 622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor