Papa Benedict vine in Romania, daca il invita si Patriarhul Daniel

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 20:42
3629 citiri
Papa Benedict vine in Romania, daca il invita si Patriarhul Daniel
Foto: Arhiva

Papa Benedict al XVI-lea ar putea veni in vizita in Romania cel tarziu anul viitor, dar, dupa invitatia adresata de presedintele Traian Basescu si transmisa miercuri de ministrul Teodor Baconschi, ar mai fi nevoie de o invitatie si din partea Patriarhului Daniel.

"E un proiect diplomatic la care lucram. Speram sa il putem realiza, daca nu anul acesta, in 2011.

Cred ca o vizita a Papei Benedict al XVI-lea ar scoate din nou in relief vocatia de dialog a Bisericii majoritare din Romania si totodata dorinta natiunii noastre de a fi parte din aceasta Europa, care nu este doar politica, economica si financiara, ci si spirituala", a declarat pentru Radio Romania Actualitati ministrul de externe, Teodor Baconschi, aflat intr-o vizita oficiala de doua zile in Italia si la Sfantul Scaun.

Ministrul de Externe a mai declarat ca invitatia adresata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost deja trimisa Papei Benedict al XVI-lea si ar mai fi nevoie de inca una din partea Preafericitului Patriarh Daniel, potrivit RRA.

Ministrul de externe a fost primit miercuri de papa Benedict al XVI-lea, dupa traditionala Audienta Generala de la Vatican, iar cu acest prilej seful diplomatiei romane a reiterat Suveranului Pontif invitatia de a vizita Romania.

Baconschi l-a invitat pe Papa Benedict in Romania

Fost ambasador la Vatican in perioada 1997 - 2001, Baconschi s-a intalnit marti cu seful diplomatiei pontificale, Dominique Mamberti, si cu Jean Louis Tauran, presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios.

In cursul dialogului cu seful diplomatiei pontificale a fost evocata importanta pe care vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Romania a avut-o pentru evolutia ascendenta a relatiilor bilaterale si necesitatea dezvoltarii lor armonioase in continuare.

Monseniorul Dominique Mamberti a multumit ministrului Teodor Baconschi pentru rolul decisiv pe care l-a jucat, ca ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, in organizarea vizitei istorice a Papei in Romania, in 1999, potrivit unui comunicat al MAE.

Seful diplomatiei pontificale a amintit, in conditiile in care romanii sunt cea mai numeroasa comunitate de straini din Italia, de importanta pe care Sfantul Scaun o acorda integrarii imigrantilor in societatile gazda, care sunt indemnate sa tina seama, cu generozitate, de necesitatile si demnitatea acestora.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Papa Benedict vizita Romania, #Papa Benedict Romania, #Papa Benedict Baconschi , #vizita
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Ciudat este faptul ca invitatia a fost facuta NUMAI de dl. Baconski. Fara acordul Sf. Sinod si a patriarhului? Sa fi inceput sa scartaie "buna" relatie dintre IPF Daniel si dl. presedinte, inceputa printr-o inalta decoratie in avans nu se stie pentru ce?