Georgian Pop despre WikiLeaks: Nu am barfit-o pe Elena Udrea

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 10:25
2401 citiri
Georgian Pop despre WikiLeaks: Nu am barfit-o pe Elena Udrea

Georgian Pop, deputatul PSD care apare in telegramele WikiLeaks, motiveaza cum a ajuns sa aiba relatii cu ambasada SUA, ce este si ce nu este adevarat in declaratiile cu care a fost citat.

In telegramele Wikileaks, Georgian Pop apare cu referiri critice dure despre Elena Udrea, dar si despre colegii din PSD precum Adrian Nastase, Victor Ponta si Iulian Iancu. Desi spune ca unii dintre diplomatii americani i-au atribuit false declaratii care l-au deranjat, el afirma ca nu are cum sa fie suparat pe ambasada SUA.

"Nu sunt doar omul americanilor, sunt si omul britanicilor, si omul Bruxelles-ului, am relatii foarte bune si cu Ucraina, cu spatiul ex-sovietic. Sunt un politician foarte bine conectat international si asta e o chestiune cu care ma mandresc", afirma Georgian Pop, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

Wikileaks: PSD a refuzat sa ia masuri privind coruptia in sistemul sanitar

Pop afirma ca imaginea potrivit careia le oferea celor de la ambasada informatii este "o imagine putin deformata". "In general, pentru un politician roman a avea discutii cu diplomatii straini la Bucuresti e un proces normal", afirma deputatul PSD.

Despre acuzatiile pe care le aduce colegilor de partid, Pop afirma ca afirmatiile sale nu au fost inregistrate, ci redate "din memorie" de catre fostul sef al sectiei politice de la ambasada.

"Sunt foarte multe cuvinte, expresii care imi sunt atribuite si care nu imi apartin.

Am sa va explic cadrul general. Acele discutii (...) nu erau inregistrate pentru atunci ar fi fost relatate fidel. Un diplomat, fostul sef al sectiei Politice de la Ambasada SUA, care a scris acele telegrame, s-a intalnit cu mine, s-a mai intalnit si cu altii in aceeasi zi, probabil ca seara ajuns si el acasa si din amintiri a scris niste lucruri", a precizat Georgian Pop pentru sursa citata.

WikiLeaks: Cum ii turna Ponta pe Iliescu si Nastase la americani

Deputatul PSD mai precizeaza ca nu s-a referit la Elena Udrea ca fiind "amanta prezidentiala. "Sunt unul din cei care au criticat-o cel mai mult pe Elena Udrea. Dar niciodata n-am avut astfel de discutii, de barfe despre o femeie, pentru ca, va dati seama, m-as fi decredibilizat eu ca om. Cum sa ma duc sa vorbesc cu un diplomat despre politica, strategie si pe urma sa facem o barfa ieftina despre o femeie?", a afirmat Pop.

Desi nu este de acord cu toate criticile pe care se presupune ca le-a adus colegilor din PSD, Georgian Pop subliniaza ca "in permanenta am vrut sa le arat celor din ambasada ca acest partid merita si are capacitatea sa guverneze si am aratat de cele mai multe ori lucrurile bune. Sunt si lucruri rele, cum ar fi chestiunile legate de coruptie despre care am spus ca in 2004 au reprezentat principalul motiv pentru care noi am pierdut Puterea".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Wikileaks Romania, #Georgian Pop Wikileaks, #Georgian Pop Elena Udrea , #Wikileaks