WikiLeaks: Cum l-a turnat Culcer pe Sassu la Ambasada SUA

Luni, 28 Martie 2011, ora 21:11
2877 citiri
WikiLeaks: Cum l-a turnat Culcer pe Sassu la Ambasada SUA
Foto: Arhiva

Directorul Departamentului Stiri din TVR, Rodica Culcer, s-a dus pe 18 octombrie 2007 sa se planga oficialilor americani de presiunea politica care a impiedicat-o sa difuzeze un alt film cu fostul ministru al Agriculturii, Traian Remes.

"Rodica Culcer a precizat ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a intentionat sa demareze o ancheta legata de datoriile TVR, dar a fost stopata de Bogdan Olteanu, pe atunci presedintele Camerei Deputatilor, si de minsitrul de Interne Cristian David", se arata in telegrama WikiLeaks, citata de Jurnalul National.

Rodica Culcer le-a spus oficialilor ca a doua zi dimineata dupa ce primele imagini cu Remes au fost difuzate, Alexandru Sassu i-a zis ca "orice jurnalist ar fi facut la fel", dar dupa-amiaza, Sassu si-a schimbat declaratia, precizand intr-un memo intern ca difuzarea unor imagini similare legate de Remes "nu e corecta, legala si oportuna".

Totodata, Culcer le-a mai spus oficialilor americani ca Sassu a spus in particular unor colegi din consiliul de administratie al TVR ca nu poate face asa ceva unui Guvern de la care cere bani. Culcer a mai zis ca datoriile de 9 milioane de euro ale TVR se datoreaza fostului director general (n.r. Tudor Giurgiu) care a dat contracte pe criterii politice, inclusiv firmelor prietenilor liberali.

De asemenea, Rodica Culcer a pretins ca interventiile lui Sassu au inceput imediat dupa ce a angajat-o pe Mura Franculescu pe post de consilier pentru partea de editare. Apoi, Culcer s-a plans de doua ori de intruziunea lui Franculescu pe partea editoriala, dar s-a laudat ca a reusit sa o faca pe cea din urma sa renunte la asemenea practici.

Apoi Culcer s-a plans americanilor si de interventia publica a premierului de pe acea vreme, Calin Popescu Tariceanu, in care acesta spunea ca in cazul Remes a fost incalcata deontologia jurnalistica.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#wiilekas romania rodica culcer sassu tvr, #remes film tvr, #rodica culcer ambasada sua , #Wikileaks
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Si tu, Rodia C.Ulcer ti-ai inceput cariera cu turnatoria? Nu-i asa ca ai facut scoala cu tovarasul tau, Basescu?