A venit iarna: Se circula greu in aproape toata tara, o ambulanta a ramas inzapezita - UPDATE

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 23:20
7036 citiri
A venit iarna: Se circula greu in aproape toata tara, o ambulanta a ramas inzapezita - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

La sfarsit de februarie, ne confruntam cu primele episoade de iarna adevarata. Sunt anuntate ninsori puternice in aceste zile si ger de crapa pietrele in toata tara.

Inca de sambata de la pranz, circulatia era ingreunata pe drumuri din judetele Harghita si Botosani, dupa care situatia s-a extins in centrul si sudul tarii.

UPDATE 23:20 - Circulatia se desfasoara in conditii de iarna in aproape toata tara, insa precipitatiile sunt slabe pe majoritatea arterelor nationale. Pe autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti, A2 Bucuresti-Constanta, A3 Bucuresti-Ploiesti si A4 Ovidiu-Agigea ninge, s-a depus strat de zapada, dar se actioneaza cu utilaje, in timp ce pe Valea Prahovei si pe Valea Oltului ninge usor, fara a se depune zapada, anunta, Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Conform sursei citate, pe DN1 - Valea Prahovei si DN7 - Valea Oltului ninge usor, carosabilul este umed, dar curat, iar pe DN1A, intre kilometrii 140 si 152 s-a depus un strat de zapada de aproximativ 2-3 centimetri si se actioneaza atat cu utilaje de deszapezire, cat si cu material antiderapant.

Pe toate aceste artere nu sunt inregistrate probleme privind circulatia autovehiculelor.

UPDATE 20:20 In judetul Vrancea ninge, iar vantul sufla cu putere, viscolind zapada.

O ambulanta de la Serviciul Judetean de Ambulanta Vrancea care preluase o femeie insarcinata pe care urma sa o duca la maternitatea din Focsani a ramas inzapezita, sambata seara, pe un drum judetean din comuna Tulnici.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Florin Olaru, ambulanta a ramas blocata in nameti pe DJ 205L, in comuna Tulnici, zona Dealu Morii. Salvarea abia preluase o pacienta gravida din localitatea Paulesti, care a solicitat ajutor pentru a ajunge la maternitate intrucat ar urma sa nasca.

UPDATE 13:20 - In Harghita, circulatia vehiculelor de peste 3,5 tone a fost restrictionata pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, din cauza viscolului care a crescut in intensitate, a informat purtatorul de cuvant al prefecturii, Adrian Panescu, citat de Agerpres.

De asemenea, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, pe DN2, in zona localitatii Traian, judetul Neamt, din cauza neadaptarii vitezei la drumul acoperit cu zapada, o cisterna incarcata cu butanol s-a rasturnat in afara soselei. Traficul rutier a fost oprit, deoarece sunt scurgeri de motorina, insa nu s-au inregistrat victime.

In schimb, sambata dimineata nu existau drumuri cu circulatia oprita din cauza vremii, cu toate ca stratul de zapada masoara peste 20 de centimetri in mai multe judete din centrul, estul si nord-estul tarii.

De duminica, se vor inregistra temperaturi de inghet in toata tara, mercurul incepand sa scada din acesta seara, iar la noapte vor fi sub -10 grade in multe zone si va ninge.

Noaptea de duminica spre luni va fi rece pentru aceasta perioada a anului, iar in Capitala va fi ger, cu temperaturi ce vor ajunge spre -11 grade Celsius. De altfel, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, dar si una cod galben de frig.

"Duminica va fi o vreme deosebit de rece pentru sfarsitul lunii februarie, cu temperaturi maxime in general intre -12 si -4 grade, mai ales in partea nordica si in estul Transilvaniei. Minimele din noaptea de duminica spre luni continua sa scada si se vor situa intre -15 si -5 grade, chiar spre minus 20 de grade, in nordul Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei", a declarat pentru Agerpres Dinu Marasoiu, meteorologul de serviciu al ANM.

Nici luni nu scapam de temperaturile negative, fiind ger in toata tara, dar si ninsori slabe.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#circulatie ingreunata zapada, #ninsoare weekend, #ger ninsoare meteo , #zapada
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Frig la Miercurea Ciu si Joseni ! In rest floare la ureche !
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
sa vedeti....iar o sa avem vreo duzina de morti......