Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Atentie, soferi! Ninsori si polei in mai multe tari europene - coduri rosu, portocaliu si galben

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 18:21
3584 citiri
Atentie, soferi! Ninsori si polei in mai multe tari europene - coduri rosu, portocaliu si galben
Foto: Ziare.com

Mai multe tari din jurul Romaniei sunt sub avertizari de ninsori si polei, iar pentru unele dintre ele au fost emise chiar atentionari cod rosu, portocaliu si galben.

Ministerul Afacerilor Externe transmite ca in Croatia este in vigoare un cod rosu de ninsoare, ploaie inghetata si polei, intrat in vigoare marti, iar prognozele meteorologice locale indica o racire brusca a vremii, insotita de ninsori abundente si vant, potrivit MAE.

Regiunea capitalei Zagreb, partea de est a tarii, la frontiera cu Serbia, precum si partea centrala - Karlovac si Lika -, se afla sub avertizare meteorologica cod rosu de ninsoare, ploaie inghetata si polei, iar in zona adriatica a Dalmatiei a fost anuntat cod galben de vant puternic, se arata in alerta de calatorie.

MAE anunta si ca inspectoratul ungar de Meteorologie a emis atentionare cod portocaliu de ploaie inghetata, incepand de miercuri si pana joi la miezul noptii, pentru judetele din centrul, sudul si sud-vestul tarii (Baranya, Bacs-Kiskun, Bekes, Csongrad, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Jasz-Nagykun-Szolnok, Tolna si Pest).

Joi dimineata, in judetele din sudul si sud-vestul Ungariei vor fi caderi de zapada, stratul proaspat depus putand ajunge la peste 20 de centimetri. In regiunea muntoasa Bakony, judetul Veszprem, in noaptea de miercuri spre joi si joi dimineata, vantul va atinge viteze de 60 km/h, viscolind zapada.

De asemenea, Institutul bulgar de Meteorologie si Hidrologie a instituit pentru zilele de miercuri si joi cod portocaliu pentru zapada si polei in judetele Vidin si Montana si cod galben pentru zapada si polei in judetele Vrata, Pleven, Loveci, Ruse si Veliko Tarnovo, mai transmite MAE.

In ce priveste Slovenia, aici prognozele meteorologice indica o racire puternica a vremii, ninsori abundente si intensificari ale vantului, aparitia fenomenului de polei si ploaie inghetata, in special in regiunile din vestul, sudul si sud-estul Sloveniei (frontierele cu Italia si Croatia, litoralul Marii Adriatice).

Nu in ultimul rand, MAE informeaza ca autoritatile centrale din Bosnia si Hertegovina au atentionat asupra ninsorilor abundente care se vor inregistra in mai multe zone ale tarii si asupra temperaturilor extrem de scazute care vor favoriza producerea inghetului pe sosele.

Informare ANM: Dupa ninsori si ger, apare poleiul - e vizat si Bucurestiul

In Romania, dupa cateva zile cu ninsori si temperaturi cu mult sub limita inghetului, miercuri si joi toata tara este sub informare meteorologica din partea ANM de polei si precipitatii mixte.

In plus, eteorologii au emis o atentionare cod galben de ploi insemnate cantitativ, valabila de miercuri de la ora 18:00 pana joi la ora 12:00, pentru judetele Constanta, Tulcea si Calarasi.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#atentionari calatorie Bulgaria Slovenia Croatia, #avertizari calatorie MAE, #MAE atentionari polei, #MAE atentionari ninsori , #zapada