Avertizari de calatorie de la MAE: Zapada si viscol in Ungaria, Croatia si Slovenia

Luni, 25 Martie 2013, ora 22:41
1917 citiri
Avertizari de calatorie de la MAE: Zapada si viscol in Ungaria, Croatia si Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Croatia asupra faptului ca a fost emisa o avertizare meteorologica cod portocaliu de ninsoare.

Avertizarea este valabila in perioada 25-27 martie, in regiunile Zagreb si Karlovac (centrul si nordul tarii), cod portocaliu de vant puternic si cod galben de ninsoare in regiunea Gospic (centrul tarii), cod portocaliu de vant puternic in regiunea Rijeka - Istria (nord vestul tarii), cod galben de ninsoare in regiunea Osijek (estul tarii) si cod galben de vant puternic si ploi in regiunile Split si Dubrovnik (sudul tarii), se arata intr-un comunicat MAE, remis luni seara Ziare.com.

In prezent, circulatia rutiera este inchisa din cauza vantului puternic pe autostrada A1, (Zagreb - Split) portiunea cuprinsa intre localitatile Sveti Rok si Maslenica, pe autostrada A6 (Zagreb - Rijeka), portiunea cuprinsa intre localitatile Kikovica si Delnice, pe autostrada A7, portiunea cuprinsa intre localitatile Rupa si Diracje, pe drumul national D404, portiunea cuprinsa intre localitatile Draga si Rijeka si pe drumul national D8, portiunea cuprinsa intre localitatile Bakra si Senja, precizeaza sursa citata.

Din cauza ghetii de pe carosabil, este inchisa circulatia pe drumul national D404, portiunea cuprinsa intre localitatile Brajdica si tunelul Pecine.

Pe drumul national D25, portiunea cuprinsa intre localitatile Gospic si Karlobaga, pe drumul national D54, portiunea cuprinsa intre localitatile Maslenica si Zaton Obrevacki, precum si pe drumul national D8, portiunea cuprinsa intre localitatile Senja si Sveta Marija Magdalena, este permisa circulatia numai pentru automobilele personale.

Pe majoritatea autostrazilor din R. Croatia, traficul se desfasoara in conditii de vant puternic si ninsoare si exista restrictii de viteza.

Viscol si drumuri blocate in Ungaria

Totodata, MAE atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Ungaria asupra faptului ca Serviciul National Ungar de Meteorologie a emis, pentru perioada 25-26 martie, o avertizare de cod portocaliu de ninsoare si viscol pentru 4 dintre judetele Ungariei (Baranya, Fejer, Somogy si Tolna), precum si avertizarea de cod galben de ninsoare si viscol pentru judetele Zala, Veszprem, Vas, Jasz-Nagykun-Szolnok, Heves, Bacs-Kiskun si Pest.

Atentionarile de cod portocaliu de viscol sunt valabile si pentru judetele Pest si Jasz-Nagykun-Szolnok, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Inspectoratul de Politie al Judetului Fejer avertizeaza asupra conditiilor grele de trafic, datorate stratului de zapada care ar putea depasi 20 de cm. Se recomanda sa fie evitate deplasarile in regiune si sa se plece la drum numai daca este imperios necesar.

Se recomanda participantilor la trafic sa circule cu viteza adecvata conditiilor meteorologice si sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de celelalte autovehicule.

Caderi de zapada si vant puternic in Slovenia

In plus, MAE atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Slovenia, in perioada 25-27 martie, asupra faptului ca in urma caderilor de zapada masive si a vantului puternic, in aceasta tara au fost impuse restrictii de trafic pentru vehicule de mare tonaj pe autostrada A1 intre Koper si Ljubljana, pe autostrada A3 care leaga Italia de Slovenia, Fernetici - Fernetti - Postojna si pe drumul H4 intre Nova Gorica-Gorizia - Postojna.

Pe autostrada A1 dintre Ljubljana si Koper se circula cu dificultate. Aceste dificultati pot aparea si pe portiunile de autostrada care leaga Slovenia de Ungaria, Austria si Croatia.

Autoritatile slovene recomanda soferilor de autovehicule grele/camioane sa evite tranzitarea Sloveniei prin sud-vest catre estul Italiei.

Se recomanda celor care doresc sa tranziteze Slovenia sa se informeze din timp asupra situatiei traficului rutier si a restrictiilor existente precum si asupra alertelor meteorologice emise de tarile vecine. Autovehiculele trebuie sa fie dotate corespunzator pentru traficul pe timp de iarna si, cu precadere, in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#ninsori Ungaria Croatia, #avertizare calatorie Ungaria Croatia , #zapada