Bucurestiul sub nameti: Toate firmele care asigura deszapezirea, amendate de politisti

Duminica, 17 Ianuarie 2016, ora 16:47
2909 citiri
Bucurestiul sub nameti: Toate firmele care asigura deszapezirea, amendate de politisti
Foto: Ziare.com

Toate firmele care asigura deszapezirea in Capitala au fost amendate cu cate 2.205 lei de politistii de la Rutiera, pentru "modul defectuos" in care au curatat zapada pe arterele principale, unde circula autobuze si troleibuze, pe strazile de acces in institutii publice, dar si pe strazile laterale.

Firma Romprest asigura deszapezirea in sectoarele 1 si 5, Supercom - in sectorul 2, Rosal - in sectorul 3, Rebu - in sectorul 4 si Urban in sectorul 6.

Romania sub zapada: LIVE - Drumuri inchise, trenuri anulate, scoli inchise, oameni blocati in masini

In urma controalelor facute de politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei, cei cinci operatori de salubrizare au fost amendati cu cate 2.205 lei pentru fiecare sector, fiind date in total sase sanctiuni contraventionale.

"S-a avut in vedere, pe de o parte, modul defectuos de curatare a carosabilului pe arterele principale - destinate transportului in comun, accesului in institutii publice, de sanatate, de alimentatie publica, de asigurarea energiei electrice si termice, iar pe de alta parte, lipsa interventiei la deszapezire pe strazile secundare ale Capitalei", arata duminica Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Operatorii care asigura deszapezirea in Capitala au mai fost amendati de politisti si in 5 ianuarie, tot pentru "neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna".

Romania sub zapada: Se tot inchid drumuri UPDATE - Pe unde nu puteti circula

Tot atunci, cele cinci firme au fost amendate de doua ori, in 5 si 6 ianuarie, de Primaria Capitalei, cu cate 5.000 de lei, pentru ca nu au curatat corespunzator strazile.

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, spunea, in 8 ianuarie, ca le-a sugerat edililor de sector sa analizeze interventiile din ultimele zile si sa plateasca doar pentru ce s-a deszapezit.

Razvan Sava declara ca, fata de promisiunile facute, fata de ce "s-a raportat pe hartie", interventia in teren pentru deszapezire a fost sub asteptari, in multe situatii.

Primarul Capitalei le-a sugerat primarilor de sector sa analizeze cu mare atentie modul in care s-a intervenit atunci in cele patru zile de deszapezire si sa plateasca prestatiile "in consecinta".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#firme deszapezire amendate, #zapada Bucuresti , #zapada